Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 19-04-2009

Tegen een boom aangereden met te veel drank en zonder rijbewijs

VEENENDAAL Een 27-jarige man uit Ede is na een aanrijding tegen een boom op de Castor in Veenendaal ingesloten in verband met rijden onder invloed en zonder rijbewijs te rijden.

Zondagmorgen 19 april om 2.47 uur kreeg de politie een melding over een auto die op de Castor in Veenendaal tegen een boom aan was gereden.

Ter plaatse trof de politie een 27-jarige bestuurder uit Ede aan die rook naar alcohol, recalcitrant was en wartaal uitsloeg. De man verklaarde geen rijbewijs te hebben en zonder toestemming de auto te hebben meegenomen van een bedrijf. De politie nam hem mee naar het bureau. Daar wees een ademanalyse 790 ug/l alchol uit. De man is ingesloten en de auto is in beslag genomen.

Aanrijding ambulance, politieauto brengt slachtoffer caferuzie naar ziekenhuis

VEENENDAAL Een politieauto heeft een slachtoffer van een caferuzie in Veenendaal naar het ziekenhuis gebracht omdat de opgeroepen ambulance gestrand was.

Op zondagmorgen 19 april, 2.30 uur kreeg de meldkamer een melding over een caferuzie aan de Markt in Veenendaal. Een 36-jarige man uit Veenendaal was geslagen met een glas. Politieagenten troffen de bebloede man buiten aan. Het signalement van de verdachte was erg summier.

Omdat een opgeroepen ambulance tegen paaltjes was gereden en niet meer verder kon, hebben de agenten het slachtoffer met de ambulancebroeder naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit school

MAARSBERGEN Vrijdagmiddag waren uit een schoolgebouw aan de Woudenbergseweg in Maarsbergen vijf koptelefoons gestolen waarop drie aanhoudingen volgde.

De school deed vrijdagmiddag aangifte van de bewuste diefstal. Naar aanleiding daarvan zijn een 14-jarige jongen uit Werkhoven, een 14-jarige jongen uit Elst (U) en een 14-jarige jongen uit Maarsbergen aangehouden. De jongen uit Maarsbergen had tijdens de les drie koptelefoons uit een niet afgesloten kast weggenomen, terwijl de andere twee de docent afleidde. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek.

Tegen portier

AMERONGEN- Op zaterdagochtend raakte een vrouw gewond nadat ze tegen een portier was aangereden. Omstreeks 11.55 uur reed de 61-jarige vrouw uit Amerongen over de Holleweg en reed hier tegen een geopende autoportier aan. Zij was slecht aanspreekbaar en werd met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Aangehouden na inbraak

LEERSUM- Op vrijdagochtend werden twee personen aangehouden na inbraak. Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij autos aan de Honingraat. De agenten troffen een auto aan met een ingeslagen ruit en zagen twee personen hard wegrennen. Na gebruik van de warmtebeeldcamera werden zij, 14 en 15 jaar uit Leersum, aangehouden. Na onderzoek werd ook duidelijk dat in 12 caravans ingebroken was op het terrein.