Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht, 19-04-2009

Vier overvallen in korte tijd, verdachten aangehouden

MIJDRECHT/WILNIS- Op vrijdagavond en zaterdagnacht werden vier woningen kort achter elkaar overvallen en werden de vijf verdachten aangehouden.

Overvallen in Mijdrecht

Omstreeks 23.30 uur was een bewoonster van het Hofland in Mijdrecht televisie aan het kijken toen de deurbel ging. Zij liep naar de deur en deed vervolgens open. Direct stormde twee mannen naar binnen, bedreigde haar met een mes en vroegen om geld. Doordat een medebewoner poolshoogte kwam nemen renden de twee daders hard weg. De bewoners sloegen direct alarm via 112. De bewoonster hield een pijnlijk nek over aan deze overval.

Een kwartier later, omstreeks 23.45 uur, werd er aangebeld bij een woning aan de Tweede Zijweg in Mijdrecht. De bewoner deed open en werd vervolgens door twee daders naar binnen geduwd en bedreigd met een mes. De man moest geld en sieraden afgeven en na deze overval verdwenen de daders weer.

De politie was inmiddels een grote zoekactie gestart in Mijdrecht en keek uit naar de daders waarvan een summier signalement bekend was. Tevens werd Burgernet ingezet.

Overvallen Wilnis

Omstreeks 01.00 uur meldde een bewoner aan de Burgemeester Fernhoutlaan in Wilnis dat er twee jongens hard wegrenden bij zijn woning. Deze verdachte situatie werd direct gemeld bij de politie.

Omstreeks 01.10 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Herenweg in Wilnis. De bewoner zat televisie te kijken en liep vervolgens naar de deur. Hij deed open en werd plotseling met vermoedelijk peperspray in zijn ogen gespoten. De man kon even niets meer zien en voelde dat de personen die eerst voor deur stonden de deur probeerden open te duwen. De man duwde met kracht terug en wist uiteindelijk de deur weer te sluiten. De daders verdwenen vervolgens. De melder belde direct 112.

Aangehouden verdachten

Het gebied Mijdrecht, Wilnis werden tientallen agenten ingezet en werd gebruik gemaakt van speurhonden en warmtebeeldkijkers.

Binnen 20 minuten na de laatste overval werden op de Watermolen en het Proostdijlaantje en de Bozenhove vijf jongens/mannen aangehouden in de leeftijd van 16 to 18 jaar uit IJsseltein. Mijdrecht en Vinkeveen. De mannen voldeden aan de opgegeven signalementen en werden ingesloten voor verhoor. Bij een van deze locaties werd een deel van de buit aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoekt en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen 0900-8844.

Kopstoot

MIJDRECHT- Op zondagochtend werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Zevenhove op de Rondweg een kopstoot had gekregen. Agenten gingen poolshoogte nemen en de man gaf aan dat een 16-jarige jongen uit Mijdrecht dit had gedaan. Na een zoektocht in de omgeving kon deze jongen worden aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Auto te water

MIJDRECHT- Op zaterdagmiddag raakte een auto te water. Er vielen geen gewonden. De bestuurder had wel te veel gedronken.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een 39-jarige automobilist uit Amstelhoek aan de Westerlandweg de sloot was ingereden na een inhaalmanoeuvre. In de auto zaten zijn vrouw en twee kinderen van 4 jaar oud. Zij kwamen met de schrik vrij. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 245 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

WOERDEN/MONTFOORT- Op vrijdag werd een grote verkeerscontrole gehouden. De belastingsdienst deed ook mee met deze controle. Van 11.00 uur tot 17.00 uur werd de controle gehouden op de Waardsebaan en de M.A Reinaldaweg. In totaal werden 40 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Door de belastingdienst werden een groot aantal autoeigenaren aangeschreven die hun papieren niet in orde hadden.

In de war

MAARSSEN- Op vrijdagmiddag moest een agent zijn vuurwapen trekken omdat een verward persoon op hem inreed.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een verward persoon een einde aan haar leven wilde maken. Zij zat in haar auto, die in een tuin geparkeerd stond, en hield een scherp mes bij haar keel. De agenten spraken de vrouw aan en hierop gaf zij gas en reed met hoge snelheid verder de tuin in dreigde de agenten aan te gaan rijden. Een agent trok vervolgens zijn vuurwapen waarop de vrouw stopte. Op de vrouw werd ingepraat en uiteindelijk stapte zij uit de auto maar het mes hield zijn nog stevig tegen haar keel. Zij kreeg op een gegeven moment peperspray in haar ogen gespoten en werd op een veilige manier naar de grond gewerkt en aangehouden.

De verwarde vrouw werd meegenomen naar het bureau waar zij is beoordeeld door een arts van de crisisdienst.

Geslagen

WOERDEN- Op vrijdagmiddag werd een man geslagen. Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie de melding dat een 44-jarige man uit Woerden gewond was geraakt nadat hij geslagen was.

Even daarvoor liep hij over de Voorstraat en zag een bromfiets met hoge snelheid door het voetgangersgebied rijden. De man vond dit asociaal en stak hierbij zijn hand uit en raakte de bestuurder op zijn schouder. De scooter, met daarop twee opzittenden, stopte en beiden stapten af. De man werd vervolgens geschopt en geslagen en kwam zelfs op de grond terecht. De twee personen op de scooter verdwenen vervolgens weer. De man liep een forse verwonding op aan zijn lip en moest naar het ziekenhuis om zijn lip te laten behandelen. De politie kon na onderzoek een 18-jarige man uit Woerden aanhouden en insluiten voor verhoor.

De politie is nog op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar een echtpaar was het kenteken van de bromfiets had genoteerd. Zij en andere getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Betalen met vals geld

OUDEWATER- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij met vals geld wilde betalen.

Omstreeks 13.40 uur wilde een 11-jarige jongen uit Oudewater bij een winkel aan de Papenhoeflaan met een vals briefje van 50 euro afrekenen. Dit werd gezien en de politie werd gewaarschuwd. Omdat het ventje mogelijk werd gedwongen om met een vals briefje van vijftig euro te betalen werd na onderzoek ook een 17-jarige jongen uit Oudewater aangehouden.

Eerder deze werd mogelijk ook al betaald met een vals briefje van 50 euro door de 11-jarige jongen. De politie heeft de zaak in onderzoek.