Politie Gelderland-Midden

Drie keer rijbewijs ingenomen na alcohol

Publicatiedatum: 19-4-2009 11:39:06

BENNEKOM/STROE/BARNEVELD- De politie heeft het afgelopen weekend in het district West Veluwe Vallei drie rijbewijzen ingenomen van bestuurders nadat ze met te veel alcohol op achter het stuur hadden gezeten.

In Bennekom werd een 22-jarige Bennekommer betrapt in de nacht van zaterdag op zondag 19 april op de Halderweg in Bennekom. De agenten zagen rond 01.00 uur de bestuurder rijden. Vanwege zijn opvallende rijgedrag controleerde de politie de man op het gebruik van alcohol. Op het politiebureau wees ademonderzoek uit dat hij met een promillage van 1.32 had gereden. Dat is als beginnend bestuurder ruim 6 keer de norm. Het rijbewijs werd ingenomen.
In de nacht van zaterdag op zondag 19 april was in STROE een 41-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede betrokken bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Stroe. De agenten controleerden rond 03.00 uur de man op het gebruik van alcohol. Uit onderzoek bleek dat de man met een promillage van 1.77 achter het stuur had gezeten. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.
Een 62-jarige bestuurder uit Barneveld moest op vrijdagavond 17 april zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een promillage van 2,46 achter het stuur had gezeten. De agenten kregen rond 20.15 uur de melding dat er een auto midden op de Lentetuin in Barneveld stil zou staan. De agenten troffen de Barnevelder aan. De man werd een alcoholtest afgenomen waaruit bleek dat hij bijna 5 keer de norm had overschreden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---