Politie Zaanstreek-waterland



Inmbrekers na achtervolging opgepakt

Purmerend, 19-04-2009 o verdacht eerder op de avond een inbraak te hebben gepleegd in Purmerend. De eigenaar van de woning in Weidevenne kwam thuis en merkte dat de voordeur geforceerd was. Binnen trof hij twee mannen aan die zich snel uit de voeten maakten in een auto met buitenlands kenteken. Het slachtoffer belde de politie en gaf het kenteken door van de vluchtauto.

Gealarmeerde agenten van regiopolitie Zaanstreek-Waterland ontdekten dat de verdachten met hoge snelheid over de A7 en A8 reden richting Amsterdam en stoptekens van de politie negeerden. De achtervolging leek te eindigen op de Henk Sneevlietweg in Amsterdam, waar het voertuig stopte en één van de verdachten uitstapte. Hij werd door agenten meteen aangehouden. De twee overige verdachten waagden nog een poging om aan de politie te ontsnappen en reden met hoge snelheid weg. Een tweede surveillanceauto van de politie reed onmiddellijk achter de vluchtauto aan en wist de verdachten even later klem te rijden en aan te houden.

De drie verdachten, twee mannen van 59 en 28 jaar en een 24-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.