Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - man onder invloed betrokken bij aanrijding | |
De politie heeft zaterdagavond 18 april een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden nadat hij onder invloed bleek te zijn. De man was betrokken bij een aanrijding. Er raakte niemand gewond.


Het ongeval gebeurde omstreeks 19:10 uur. Beide automobilisten reden over de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn richting de H.W. Mesdagstraat. Ter hoogte van de kruising met de Hobbemalaan wilde een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn linksaf slaan. De tweede 44-jarige automobilist, eveneens uit Apeldoorn, reed achter hem en sloeg ook linksaf. De voorste bestuurder twijfelde even en waarna de bestuurder achter hem de binnenbocht nam. Terwijl hij dat deed sloeg de voorste auto ook linksaf waardoor de aanrijding ontstond. De politie werd gealarmeerd en kwam ter plaatse. In het kader van 'botsen is blazen' moesten beide bestuurders blazen. De bestuurder die de binnenbocht nam bleek onder invloed en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.97. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Apeldoorn - rijbewijs kwijt na rijden onder invloed       |

De politie heeft op zaterdagavond 18 april een 34-jarige automobilist uit Rijswijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 23:05 uur staande gehouden aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Hij viel op doordat hij door rood reed bij een stoplicht. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.9. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

|     |Apeldoorn - man aangehouden na inbraak auto               |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 april een 37-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor een auto-inbraak. Oplettende getuigen zagen de inbraak en alarmeerde de politie.


De politie ontving de melding omstreeks 02:20 uur. Getuigen zagen dat een man een inbraak pleegde in een auto aan de Albardastraat in Apeldoorn. Zij alarmeerde de politie. Agenten hebben de man na een korte zoekactie aangetroffen en aangehouden nabij de woning van de verdachte. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - drie mannen aangehouden na mishandeling       |

De politie onderzoekt een incident in de nacht van zaterdag op zondag 19 april waarbij een 27-jarige Apeldoorner licht gewond raakte aan zijn neus. Hij zou een kopstoot gekregen hebben van een 21-jarige plaatsgenoot. Een tweede man bemoeide zich met de aanhouding en verzette zich hiertegen. Een derde man beledigde een agent.


De politie ontving omstreeks 03:15 uur een melding van de mishandeling aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. De 27-jarige Apeldoorner zou een kopstoot gekregen hebben van de 21-jarige man. De politie kwam ter plaatse en heeft de 21-jarige man aangehouden. De 23-jarige Apeldoorner bemoeide zich met de aanhouding en pleegde fysiek verzet. Een 55-jarige Apeldoorner beledigde een agent en werd ook aangehouden. De drie mannen werden overgebracht naar het politiebureau en zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding van de mishandeling in onderzoek.

|     |Apeldoorn - brand in woning leegstaande flat              |

Op zaterdagavond 18 april is er een brand ontstaan in een woning van een leegstaand flatgebouw aan de Parelvisserstraat in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.


De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 23:50 uur. De brand is vermoedelijk ontstaan in een woning op de 9e verdieping. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan door brandstichting, de politie stelt een onderzoek in.

|     |Apeldoorn - man aangehouden voor mishandeling             |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige man uit Utrecht meerdere malen geslagen is. Het incident heeft zich op zaterdagavond 18 april voorgedaan en een 18-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor mishandeling.


De mishandeling heeft omstreeks 23:30 uur plaatsgevonden aan het Kanaal Noord in Apeldoorn. De 18-jarige man uit Utrecht zou geslagen zijn door de 18-jarige man uit Apeldoorn. Beide mannen waren in gezelschap van een vriendengroep. De twee groepen raakte in conflict waarbij mogelijk meerdere personen zijn mishandeld. De groepen kwamen na het incident naar het politiebureau waar de politie de 18-jarige Apeldoorn heeft aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De exacte aanleiding van de mishandeling wordt onderzocht.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --