Politie Zeeland


---


O-815-2009 Eenzijdig ongeval in Tholen
Op de Cruyshoekweg in Tholen vond zaterdag om 13.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.
Een 20-jarige motorrijder reed over de Cruyshoekweg in de richting van de Oesterdam. In de bocht voor het viaduct verloor hij de controle over de motor. Hij raakte in de berm, slipte en sloeg daarna over de kop. De man liep, evenals een 18-jarige vrouw die achterop de motor zat, lichte verwondingen op. De motor raakte beschadigd. Beide betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente Tholen.

O-816-2009 Diefstal van festivalterrein, Rilland
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het festivalterrein aan de Grensweg in Rilland een festivaltent opgesneden.
Uit de tent werden een snaardrum en een podiumdoek met tekst weggenomen. Het podiumdoek heeft een afmeting van 2 bij 3 meter. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele honderden euro's.

O-817-2009 Eenzijdig ongeval in Kamperland
Op de Mariapolderseweg in Kamperland vond zaterdag om 14.10 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 64-jarige automobiliste uit Alsdorf (D) reed over de Mariapolderseweg in de richting van De Banjaard. Toen zij met haar hand een hond op de achterbank wilde corrigeren raakte zij met de auto in de berm. Na een correctie raakte de auto in een slip en belandde ondersteboven in de sloot. Vier personen die kort na het ongeval ter plaatse kwamen, hebben een 71-jarige man uit Alsdorf, inzittende van de auto, uit de auto getrokken. De brandweer heeft de man verder geholpen, hij is daarna met verdrinkingsverschijnselen per heli naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De vrouw kon zelf uit de auto komen. Ook de hond kwam ongedeerd uit de auto.

Z-818-2009 Rijden onder invloed, Axel
Op de Langeweg in Axel is zaterdag omstreeks 17.00 uur een 53-jarige man uit Stekene (B) met zijn auto over de kop gevlogen.
De man had ongeveer 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Voor zover bekend bleef de man, maar hij moest wel zijn rijbewijs inleveren.

W-819-2009 Controle visserijwet, Walcheren
Zaterdag tussen 16.00 en 22.00 uur werd op Walcheren controle gehouden op de visserijwet.
Er werden diverse binnenwateren in de gemeente Middelburg gecontroleerd. Aan de Laurens Stommesweg werden twee personen bekeurd die aan het vissen waren zonder vergunning. In Vlissingen werden de wateren in het Nollebos gecontroleerd. Er werden geen vissers aangetroffen die in overtreding waren. Aan de boulevard werden drie vissers gecontroleerd, 1 van hen kreeg een bekeuring voor het in bezit hebben van ondermaatse zeebaars.

Z-820-2009 Diefstal personenauto, Hoek
In de Burgemeester Hendrik Wolferthof in Hoek werd zondag tussen middernacht en 09.00 uur een personenauto, met daarin een hond, gestolen.
De auto werd later in de ochtend, zwaar beschadigd, op de Molendijk teruggevonden. De hond zat er gelukkig nog steeds in!