Ingezonden persbericht


Bull terrier Ado uit Den Haag verkozen tot Buurthond van het Jaar

Ado verkozen uit ruim 3.000 genomineerden

Amsterdam, 19 april 2009 - Bull terrier Ado uit Den Haag is verkozen tot Buurthond van het Jaar. Stichting Buurtlink heeft in samenwerking met PetNews de Buurthond van het Jaar Verkiezing georganiseerd. Alle buurtbewoners in Nederland werd de kans geboden om hun hond in het zonnetje te zetten. Zij konden via www.buurthondvanhetjaar.nl hun hond nomineren en stemmen. Ruim 3.000 honden zijn genomineerd en er werd maar liefst 30.000 keer gestemd. Bridget Maasland heeft zaterdag 18 april de prijs aan Ado uitgereikt tijdens het Animal Event in de Beekse Bergen.

Buurthond Ado uit Den Haag

Ado is door zijn bazin voorgedragen als Buurthond van het Jaar aangezien iedereen in de buurt Ado kent en dol op hem is. " Ado is een zeer trouwe viervoeter en een echt buurtclown. Iedereen kent hem in de buurt en de kinderen komen altijd op hem afrennen", aldus zijn bazin Patricia. Ado staat ook op de video op www.buurtlink.nl/buurthond2009.

Publieksjury en Vakjury
Uit alle buurthonden waar online op gestemd is, heeft een vakjury de Buurthond van het Jaar bepaald. De vakjury bestond uit Bridget Maasland (presentatrice), Ellen en Serge van der Zweep (gepassioneerde hondensporters), Letty van der Geest (Eigenaresse Dogtime) en Marja Zuidgeest (directeur Proefdiervrij).

Prijzen
De winnaar van de Buurthond van het Jaar heeft een jaar lang gratis Eukanuba hondenvoeding en een gevulde Eukanuba rugzak gewonnen. Verder worden er drie vakantiecheques van KeyCamp, vijf fraaie Hupple hondenkussens, 25 pakketten "een jaar lang gratis hondenkoekjes en 50 "Hot Dog 4 Dogs" van Hupple verdeeld onder de winnaars.

Wat is PetNews?
Petnews is het eerste internetmagazine voor baasjes die alles willen weten over hun huisdier. Voor meer informatie www.petnews.nl.

Wat is Buurtlink.nl?
Op Buurtlink.nl komt de bezoeker op de website van zijn of haar buurt. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over de buurt. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 440.000 leden en 500.000 unieke bezoekers per maand. Meer informatie over Buurtlink, vindt u op www.buurtlink.nl.

Noot voor de redactie,