Politie Zeeland


---


O-821-2009 Rijbewijs ingenomen van hardrijder, Yerseke
Op de Kanaalweg in Yerseke moest een 26-jarige automobilist uit die plaats zondagochtend zijn rijbewijs inleveren.
De man reed met een snelheid van 151 km/h over de Kanaalweg, waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/h.

W-822-2009 Diefstal snorfiets, Middelburg
Onder den Toren in Middelburg werd zaterdag tussen 21.00 en 22.00 uur een snorfiets gestolen.
Het betreft een grijze Sparta snorfiets met kenteken 61DJB3. De warde is onbekend.

W-823-2009 Dronken man klimt op balkon, Vlissingen
In de Breestraat in Vlissingen is zondag om 05.45 uur een 30-jarige dronken Vlissinger aangehouden.
De man was in de Breestraat op een balkon, twee hoog, geklommen en wilde naar binnen. Hierdoor was de bewoonster wakker geworden. De man kwam even later uit zichzelf naar beneden geslingerd en werd aangehouden door de politie. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en een bekeuring voor het zich onnodig ophouden op het balkon.

Z-824-2009 Rijden onder invloed, Oostburg
Tussen Breskens en Oostburg werd zondag rond 02.00 uur een dronken motorrijder door de politie opgemerkt.
De motorrijder, een 29-jarige man uit de gemeente Sluis, reed zonder licht slingerend over de weg, richting Oostburg. Gezien zijn snelheid vond de politie het niet verantwoord om hem in te halen. Zij volgden de motorrijder, die niet reageerde op een stopteken. In Oostburg reed de man de Walstraat in en wilde daarna de brandgang ingaan. Daar werd hij gestopt en aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de motorrijder bijna 5x teveel alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

W-825-2009 Twee meisjes gewond bij val, Vlissingen
In Papegaaienburg in Vlissingen raakte zondag om 13.20 uur twee Vlissingse meisjes van 12 en 13 jaar gewond bij een val van hun fiets.
De twee meisjes fietsen naast elkaar en de 13-jarige kreeg een insect in haar oog of haar. Ze wilde het insect wegjagen en kwam daardoor met het stuur van haar fiets tegen de fiets van het andere meisje. Ze vielen allebei en de 12-jarige klapte op een paaltje. Beide meisjes zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 13-jarige had schaafwonden aan haar pols en knie. De 12 -jarige klaagde over pijn aan borst en borstbeen en kon moeilijk ademhalen.

Z-826-2009 Medewerker horecabedrijf mishandeld, Terneuzen

In een horecabedrijf in de Nieuwstraat werd zondag omstreeks 02.00 uur een 27-jarige medewerker mishandeld.
Hij wilde een groepje jongens, dat zelf drank mee naar binnen had genomen, uit de zaak verwijderen. Onderweg naar de uitgang kreeg hij, vanuit het groepje, o.a. met een fles enkele harde klappen op zijn achterhoofd. Hij liep daardoor verschillende bloedende wonden op die bij de huisartsenpost behandeld en gehecht moesten worden.





Politie Zeeland