Politie Zeeland


---


Z-827-2009 Woninginbraak, Sas van Gent
Zondagochtend werd ingebroken in een woning in de Julianastraat in Sas van Gent.
Er werd een ruit geforceerd en uit de woning werden computer- geluisd- en beeldapparatuur, enkele tientallen computerspellen en twee mobiele telefoons weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

O-828-2009 Diefstal bromfiets, Serooskerke (S)
Op de Stoofweg in Renesse werden zondag omstreeks 01.00 uur drie personen aangehouden wegens diefstal van een bromfiets.
De politie zag de drie, zonder helm, op de bromfiets rijden. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor en lieten de bromfiets achter. De bromfiets bleek zaterdagavond tussen 21.00 uur en middernacht gestolen te zijn op de Stoofweg in Serooskerke (S). De jongens, een 15-jarige uit Oost-Souburg en twee Vlissingers van 17 en 18 jaar zijn ingesloten en de zaak is nog in onderzoek.

O-829-2009 Diefstal bestelbus, Kapelle
Zaterdagochtend is op de Handelsweg in Kapelle een bestelbus gestolen.
Het betreft een witte Citroën met het Belgische kenteken FTM918. De waarde is niet bekend.

W-830-2009 Inbraak in winkelpand, Middelburg
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkelpand, gepleegd zondag tussen 03.00 en 04.00 uur aan de Euromarkt in Middelburg. Bij deze inbraak werden enkele tientallen pakjes sigaretten gestolen.
Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij twee personen lopen in de Europalaan. Bij het aanspreken ging er één vandoor in de richting van de Griffioenstraat. Zelfs met een diensthond werd deze persoon niet meer gevonden. Ook de tweede persoon, een 17-jarige inwoner van Oost-Souburg, ging er vandoor, maar hij had minder geluk. De diensthond kreeg hem, na een achtervolging, wel te pakken. In de omgeving van de jongeman en in zijn kleding werden pakjes sigaretten aangetroffen. De 17-jarige werd ter plaatse aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.