Ingezonden persbericht

Persbericht

Outsourcing salarisverwerking Havenbedrijf Rotterdam naar NorthgateArinso

Nieuwegein, 20 april 2009 - Het Havenbedrijf Rotterdam heeft NorthgateArinso gekozen als outsourcing-partij voor de salarisverwerking. NorthgateArinso, leverancier van HR-diensten en -software, heeft zijn euHReka-platform bij het Havenbedrijf Rotterdam geïmplementeerd om de salarisverwerking van de ruim 1200 medewerkers te verzorgen. De organisatie is per 1 januari 2009 live gegaan met het nieuwe systeem.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft voor NorthgateArinso gekozen vanwege zijn deskundigheid, de betrouwbaarheid van het euHReka-platform en de integratiemogelijkheden met de eigen SAP-systemen. Het euHReka-platform is gebaseerd op SAP HCM en door NorthgateArinso voorgeconfigureerd met best practise HR- en payroll-processen. Met deze samenwerking is een belangrijke stap gezet in het professionaliseren van de salarisadministratie van het Havenbedrijf.

Voorheen werkte het Havenbedrijf Rotterdam met een niet op SAP gebaseerde payroll-oplossing, waardoor soms dubbele invoer noodzakelijk was. Hierdoor was de informatieoverdracht tussen verschillende systemen foutgevoelig. Nu worden zowel de HR- als de payroll-processen uigevoerd met SAP. Ook behaalt het Havenbedrijf nu voordeel uit de integratie met de financiële module van SAP die reeds in gebruik was.

"We kunnen nu gebruik maken van standaard functionaliteiten van SAP zoals de mogelijkheid om met terugwerkende kracht mutaties automatisch te laten herberekenen. Daarnaast kunnen we direct simulaties uitvoeren voor de salarisberekening van een medewerker. We hebben nu ook direct toegang tot de payroll-resultaten en daardoor direct de beschikking over up-to-date managementinformatie. Dit bespaart ons veel tijd en geld", zegt Paul Hofman HR-directeur bij het Havenbedrijf. "Met euHReka hebben we nu een betrouwbaar en toekomstvast systeem voor onze salarisverwerking."

"Wij zijn erg enthousiast om met het Havenbedrijf Rotterdam samen te kunnen werken. Voor ons is dit weer een aantoonbaar bewijs voor het succes van ons HR/payroll outsourcing-aanbod", zegt Alon van Wezel, Director Consultancy bij NorthgateArinso. "We zien dat zowel grote als middelgrote bedrijven steeds vaker op zoek zijn naar mogelijkheden om HR/payroll-processen uit te besteden en de weg naar NorthgateArinso weten te vinden."

(316 woorden)

Over het Havenbedrijf Rotterdam
Doel van het Havenbedrijf Rotterdam is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én als industriegebied van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. De kerntaken van het Havenbedrijf zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart.

www.portofrotterdam.com

Over NorthgateArinso
NorthgateArinso is de betrouwbare partner voor HR-beslissers die de HR-dienstverlening willen verbeteren door middel van slimmere processen en efficiëntere technologieën.

NorthgateArinso begeeft zich op het unieke 'snijvlak' van HR en ICT en heeft 'slechts' 1 focus: HR-optimalisatie.

NorthgateArinso ondersteunt belangrijke HR-onderdelen zoals administratie, payroll, arbeidsvoorwaarden, recruitment, learning en talentmanagement op het gebied van advies, implementatie en outsourcing.

Inmiddels is NorthgateArinso met 5000 specialisten actief met eigen vestigingen in 31 landen en werkt NorthgateArinso o.a. voor 1 op de 5 Global Fortune 500-bedrijven.

www.northgatearinso.com