Wageningen Universiteit en Researchcentrum in wageningen 13e QTL-MAS workshop in Wageningen

20 apr 2009 - 21 apr 2009

Onderdeel: Wageningen UR

Op 20 en 21 april organiseert Wageningen UR de dertiende QTL-MAS workshop. Tijdens deze internationale bijeenkomst zullen Europese onderzoekers vanuit universiteiten, onderzoeksinstituten, academische ziekenhuizen, plantenveredelingsbedrijven en veefokkerij-bedrijfsleven zich buigen over de genetische ontrafeling van complexe eigenschappen.

Tijdens de jaarlijkse QTL-MAS workshops komen steeds de nieuwste wiskundige en statistische methoden aan de orde voor de analyse van gegevens die afkomstig zijn uit onderzoek met moleculaire merkers, dat bijvoorbeeld gebruikt wordt bij de plantenveredeling en de veefokkerij. Door de interactie tussen wiskundigen, statistici, plantenveredelaars en veefokkers is een platform ontstaan dat de dagelijkse praktijk van plantenveredeling en veefokkerij steeds een stap vooruit helpt.

Belangrijke aandachtspunten tijdens de workshop in 2009 zijn onder andere genoom-brede koppelingsstudies in medisch onderzoek, complexe kruisingsprogrammaâs en het effect van milieuomstandigheden. De workshop wordt vanuit de Plant Sciences Group ondersteund door medewerkers van Biometris en Wageningen UR Plant Breeding


* Meer over het programma en deelname: www.qtlmas2009.wur.nl

Â

Contact
Marco Bink
visitekaartje
marco.bink@wur.nl