Gemeente Noordwijkerhout

23/3/2009 - Noordwijkerhout gaat weer 30 minuten bewegen

Landelijke campagne 30minutenbewegen
30 Minutenbewegen is dé beweegcampagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB). Deze organisatie wil Nederlanders kennis laten maken met de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen, namelijk vijf dagen in de week 30 minuten intensief bewegen. De gemeente neemt met een beweegweek, van 20 tot en met 24 april, deel aan deze landelijke campagne.

Elkaar ontmoeten op een sportieve manier
Bewegen is een plezierige manier om het lichaam fit te houden, met soms verbazingwekkende effecten. Je voelt je niet alleen fitter, maar je zit ook vaak beter in je vel en straalt dit ook uit. Het gevoel van tevredenheid na het sporten, kan alleen maar worden ervaren door het te (blijven) doen. Regelmatig bewegen verlaagt de kans op allerlei aandoeningen. Bovendien is bewegen een aangenaam tijdverdrijf en een gemakkelijke manier om contact te leggen.

Beweegweek
Vorig jaar heeft Noordwijkerhout op 3 april meegedaan met de actie `Heel Nederland beweegt 30 minuten'. In totaal hebben toen 273 personen deelgenomen aan deze actie. Ook dit jaar doet Noordwijkerhout mee met deze landelijke campagne. Samen met Woon-Zorgcentrum Munnekeweij, Stichting Het Raamwerk, de GGZ Duin- en Bollenstreek, Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN) en de Ouderenbonden uit Noordwijkerhout en De Zilk wordt een beweegweek georganiseerd van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april 2009. De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 11.30 uur in het Atrium in het Gezondheidscentrum. Op woensdag worden de beweegactiviteiten op het voetbalveld in De Zilk georganiseerd.

Wie kunnen er mee doen?
De activiteiten zijn gericht op senioren en mensen met een beperking. Echter...iedereen kan meedoen. De gemeente ziet het als een uitdaging om dit jaar nog meer mensen aan het bewegen te krijgen dan de 273 deelnemers van het afgelopen jaar. De komende weken zult u via de gemeentepagina nader geïnformeerd worden over o.a. het programma en de wijze van aanmelding.

Bent u al enthousiast geworden, zet de data dan vast in uw agenda. Degenen die aan alle activiteiten deelnemen dingen mee naar een leuke prijs.