Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noord Talent Award zoekt jong talent

Op 20 april gaat de `Noord Talent Award' 2009 van start in Amsterdam-Noord. Na het succes van de Miss Noordje verkiezing organiseert het stadsdeel nu een talentenjacht voor zowel jongens als meisjes. Ben je in de leeftijd tussen 12 en 23 jaar en woon, werk of zit je op school in Amsterdam-Noord? Dan kun je meedoen aan de `Noord Talent Award'.

Amsterdam-Noord heeft veel talent en daarom zijn er bij de `Noord Talent Award' vijf talent thema's. Naast het thema `Expo' zijn er ook `Lifestyle', `Pen', `Podium' en `Sport'. Vanaf 20 april is er een speciale wedstrijdsite www.noordtalentaward.nl waarin alle thema's worden uitgelegd. Alle inzendingen voor de `Noord Talent Award' lopen via deze site.

Er kunnen video's, foto's of tekst op de site gezet worden waarin jouw talent te zien is. Iets gemaakt op school, vereniging of club. Ben je goed in fotograferen, tekenen, schilderen of beeldhouwen dan kan je inschrijven onder het thema 'Expo'. Maar ben je meer een mode, interieur of kooktalent, schrijf je dan in bij `Lifestyle'. Is het schrijven van verhalen, songs of gedichten jouw grote liefde dan ben je iemand voor het thema `Pen'. Ben je een podiumbeest met zang, dans, muziek of theater, schrijf je dan in bij `Podium'. De sportliefhebbers kunnen zich bij `Sport' inschrijven.

Chris de Wild Propitius, portefeuillehouder Jeugd is blij met de Noord Talent Award nu zowel jongens als meisjes zich aan kunnen melden voor deze talentenwedstrijd. Hiermee geeft de portefeuillehouder een antwoord op de vraag `Komt er ook een Mister Noord?' Er komt geen Mister Noord of Miss Noordje. Daarvoor in de plaats is nu de Noord Talent Award. Deze talentenjacht geeft zowel aan talentvolle jongens als meisjes een kans. Daarnaast zijn er ook meer talentsoorten bij de Noord Talent Award.

Bij de Noord Talent Award zijn twee leeftijdsgroepen, van 12 - 16 jaar en 17 - 23 jaar. Op 21 augustus sluit de wedstrijd en 24 augustus worden de nominaties bekend gemaakt. De prijsuitreiking is op zondag 13 september op het Noorderparkfestival. Per thema zijn er twee winnaars. Naast eeuwige roem in Noord en een prachtige beker is er een prijs te winnen van 250 euro die besteed kan worden aan de verdere ontwikkeling van het talent.

De oudere Noorderlingen kunnen talentscouts worden voor de Noord Talent Award. Talentscouts zijn ouders, docenten, instructeurs, jongerenwerkers en bewoners die oog hebben voor talent en het leuk vinden om jongeren te activeren om in te schrijven. De instructies voor Talentscouts zijn terug te lezen op www.noordtalentaward.nl .