Vlaamse Overheid

Kontich in de richting van Antwerpen

Aanpassing van de splitsing op de E19/A1 in Kontich in de richting van Antwerpen

Vlaamse overheid

woensdag 8 april 2009

Op maandag 20 april 2009 start het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid met werkzaamheden op de E19 in de richting van Antwerpen. Bij gunstige weersomstandigheden worden de werkzaamheden afgerond voor het bouwverlof van juli 2009.

Doel van de werkzaamheden

Op de E19 ter hoogte van de afrit Kontich wordt het verkeer, dat van drie rijstroken komt, verdeeld over tweemaal twee rijstroken, met een berm ertussenin. Op deze plaats zijn in het verleden al heel wat ongelukken gebeurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft ernaar de verkeersveiligheid te verhogen en zal daarom de bestaande situatie aanpassen. De rijstroken op het linkerdeel van de rijbaan worden opgebroken en de vier rijstroken worden naast elkaar gebracht op het rechtergedeelte van de rijbaan. Tussen Kontich en Wilrijk wordt ook de toplaag van de rijbaan vervangen.

Verkeerssituatie

Met uitzondering van enkele dagen blijven er tijdens de volledige duur van de werkzaamheden steeds drie (versmalde) rijstroken ter beschikking op de E19 in de richting van Antwerpen. Op de eerste werkdag zullen er voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. De twee daaropvolgende dagen zullen er maar twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn. Om de duur van die fase tot een minimum te beperken wordt zowel overdag als 's nachts gewerkt. Tijdens de daaropvolgende weken blijft de verkeerssituatie ongewijzigd: al het verkeer wordt rechts van de splitsing geleid, op drie versmalde rijstroken. Ook in een laatste fase van de werkzaamheden blijft die situatie geldig, al zullen er 's nachts telkens maar twee rijstroken beschikbaar zijn na de splitsing.

Tijdens de werkzaamheden zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. De op- en afritten van de E19 blijven tijdens de werkzaamheden steeds beschikbaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt verschillende maatregelen om zowel de uitvoeringstermijn als de hinder tot een minimum te beperken.

Voor algemene informatie:

Agentschap Wegen en Verkeer
Erika Decorte
Tel.: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81

E-mail: wegen.antwerpen@vlaanderen.be

Een overzicht van alle lopende en geplande wegwerkzaamheden vindt u op www.wegenwerken.be.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer:

Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Zie hoger