Vlaamse Overheid

E313 in Viersel (Zandhoven)

Vervanging van een onderbrug (O14) van de E313 in Viersel (Zandhoven)

Vlaamse overheid

woensdag 8 april 2009

Op maandag 20 april 2009 start het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid met werkzaamheden aan een onderbrug van de E313 over de Herentalsebaan in Viersel (Zandhoven).

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, wordt de nieuwe onderbrug opgebouwd op de Herentalsebaan. Daarom wordt de Herentalsebaan, tussen de autosnelweg en het Albertkanaal, volledig afgesloten voor het verkeer tot half december 2009. Voor fietsers en voetgangers wordt in een doorgang voorzien. Het wegverkeer dat van Viersel naar Grobbendonk rijdt, wordt omgeleid langs de Herentalsebaan, de N14 (Liersebaan en Ringlaan) en de gemeentelijke wegen Goormansstraat, Pulsebaan, Boudewijnlaan en Pulsesteenweg.

In het najaar van 2009 wordt de bestaande brug afgebroken, de nieuwe brug op zijn plaats gebracht en het betreffende stuk autosnelweg opnieuw aangelegd. Tijdens die werkzaamheden, die uitgevoerd worden tijdens een verlengd weekend, zal de E313 in beide richtingen worden afgesloten.

Voor algemene informatie:

Agentschap Wegen en Verkeer
Erika Decorte
Tel.: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81

E-mail: wegen.antwerpen@vlaanderen.be

Een overzicht van alle lopende en geplande wegwerkzaamheden vindt u op www.wegenwerken.be.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer:

Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Zie hoger