Minister Donner en de ouderen spreken met elkaar

09/04/2009 13:51

Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties

Aankondiging

Utrecht, 8 april 2009

P e r s u i t n o d i g i n g

Minister Donner en de ouderen spreken met elkaar

20 april 2009, van 14.00 tot 16.00 uur,

Nieuwegeins Business Center (NBC), Blokhoeve 1, 3438LC Nieuwegein.

In het regeerakkoord van het zittende kabinet Balkenende kwamen de ouderen nauwelijks voor. Intussen is de economische situatie sterk veranderd en ouderen ondervinden daarvan de gevolgen. Zo spreekt men in Den Haag over de AOW- gerechtigde leeftijd, de financiële positie van de pensioenfondsen en de koopkracht van gepensioneerden,

Onlangs sprak een CSO-delegatie met minister Donner over deze onderwerpen en hun impact voor ouderen. Tijdens dat overleg werd afgesproken dat de minister ook in gesprek gaat met de ouderen die bij de CSO-leden zijn georganiseerd, dus de leden van de Unie KBO, de PCOB, de NVOG en het NOOM.

Intussen onderhandelde de minister over het crisisakkoord met de 3 coalitiepartijen en sloot een sociaal akkoord met de werkgevers- en werknemersorganisaties. Begin deze week verscheen de evaluatie van het convenant tussen de Stichting voor de Arbeid en de CSO over de medezeggenschap van gepensioneerden in de pensioenfondsen. Ook een onderwerp uit de portefeuille van de minister. Onderwerpen genoeg voor een boeiend gesprek tussen ouderen uit de ouderenorganisaties en de minister.

De CSO is de koepel van ouderenorganisaties. Ruim een half miljoen ouderen zijn georganiseerd bij de lidverenigingen Unie KBO, PCOB, NVOG en NOOM. Hoofdtaak van de CSO is de collectieve belangenbehartiging van ouderen op rijks- en europees niveau.

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen verzoek ik u dat te melden bij: cso@ouderenorganisaties.nl. Er wordt dan voor een informatiemap gezorgd.





http://www.ouderenorganisaties.nl