Project Gemeente Westland


2009 > April > Netwerkbijeenkomst Toeristisch Westland Netwerkbijeenkomst Toeristisch Westland
Publicatiedatum: 09-04-2009

Op maandag 20 april organiseert de gemeente Westland een netwerkbijeenkomst voor alle participanten op het gebied van 'recreatief en toeristisch Westland'. De gemeente doet dit samen met de werkgroep Streekpromotie Westland, VVV Westland en de Westlandse Druif, waar de bijeenkomst plaatsvindt. Doel van de bijeenkomst is het kennismaken met elkaar, zodat alle partijen die een rol spelen in het aantrekken van bezoekers met elkaar van gedachten kunnen wisselen en daarmee de basis kunnen leggen voor verdere samenwerking in de toekomst.

Bed & breakfast, hotels, horeca, strandtenten en campings: zij hebben vorige week allemaal een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst. Ook evenementen zoals Kom in de Kas, Waterpop, lokale feestweken en het Varend Corso zijn van harte welkom. Dit zijn immers belangrijke publiekstrekkers van Westland.
Op dit moment zijn veel partijen, allemaal op hun eigen manier, bezig met het promoten van Westland. Er zijn daarbij veel raakvlakken en er is ook sprake van overlap. Dit pleit voor een integrale aanpak, waarbij de samenwerking tussen partijen op toeristisch gebied in Westland een belangrijke stap kan zijn in de goede richting. Westland heeft de bezoeker veel te bieden: wandelen, fietsen, varen, het strand, lekker eten, mooie evenementen en tuinbouwgerelateerde initiatieven. Als partijen elkaar meer weten te vinden, bijvoorbeeld voor een 'Westlandarrangement', zet dit Westland nog beter op de kaart.

Op de netwerkbijeenkomst spreekt wethouder Arne Weverling, die zijn visie op toerisme en recreatie geeft. Ook Eric Schipper, directeur van de VVV, geeft een korte lezing over de VVV als toeristische databank voor Westland. De bijeenkomst wordt afgesloten met een presentatie over het imago van Westland. GeĂŻnteresseerden (max. 2 bezoekers per organisatie) kunnen zich nog aanmelden via imago@gemeentewestland.nl