Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Ideeënavonden voor de De Clercqstraat en Overtoom

9 april 2009

Stadsdeel Oud-West wil het winkelaanbod en aanzien van de winkelstraten in Oud-West nog aantrekkelijker maken. Daarom organiseert het stadsdeel ideeënavonden voor de De Clercqstraat (maandag 20 april) en de Overtoom (woensdag 22 april). Ondernemers, bewoners, en winkelend publiek kunnen hier hun wensen aangeven voor een mooiere winkelstraat. Bijvoorbeeld welke winkels of horeca men graag ziet, of wat voor sfeer de straat op moet roepen.

Bouwe Olij, portefeuillehouder Economie: `'Een mooie winkelstraat maakt het stadsdeel aantrekkelijk om in te wonen en te werken. We vinden het belangrijk om bewoners, ondernemers en winkelend publiek te laten mee denken''. De ideeën worden per winkelstraat verwerkt in een `wensbeeld' waarin zo concreet mogelijk wordt aangegeven hoe die straat er in 2020 uit kan zien. In een tweede bijeenkomst wordt het wensbeeld vervolgens gepresenteerd.

Zes wensbeelden

In 2008 zijn de wensbeelden voor drie winkelstraten geschreven: J.P. Heijestraat, de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Ten Katestraat. Dit jaar worden de Overtoom, de De Clercqstraat, de Bilderdijkstraat en de Kinkerstraat uitgewerkt. De Overtoom en de De Clercqstraat worden voor het zomerreces gedaan, de Bilderijkstraat en de Kinkerstraat in het najaar.

Verder wordt van te voren in kaart gebracht welke type winkels er zijn en uit wie de bezoekersgroep bestaat. In welke staat de panden verkeren, hoe de straat is ingericht en wat de verkeerssituatie is. Verder wordt rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen en trends.

Visie winkelstraten Oud-West

Om de kwaliteit van de winkelstraten in Oud-West te verbeteren heeft het stadsdeelbestuur in 2008 een `Visie Winkelstraten' vastgesteld. Met als doel het winkelaanbod en de openbare ruimte aantrekkelijker te maken. De winkelstraten in Oud-West verschillen nu sterk en om die reden wordt per straat een apart wensbeeld uitgewerkt.

De ideeënavond voor de De Clercqstaat is op maandag 20 april 2009 van 18.30 tot 20.30 uur in Centrum PS, 2e Kostverlorenkade 15. De Ideeënavond voor de Overtoom vindt plaats op woensdag 22 april 2009 van 18.30 tot 20.30 uur in RCA, Overtoom 283.


---