Start meldweek mantelzorg: is de familie in beeld?

14/04/2009 10:59

Mezzo

Op maandag 20 april start de jaarlijkse meldweek van Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Dit jaar heeft de meldweek het thema: is de familie in beeld? Mezzo wil van mantelzorgers die in een zorginstelling een partner, ouder of kind verzorgen, weten of en hoe zij bij de instelling in beeld zijn. De ervaringen verwerkt Mezzo in een actieplan.

Mezzo krijgt regelmatig te horen dat de communicatie tussen zorgende familieleden en de instelling moet verbeteren. Er wordt namelijk een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger, waardoor de rol van de mantelzorger ook belangrijker wordt. Mezzo wil tijdens de meldweek horen hoe het contact tussen de familie en de instelling is, wat de afspraken zijn, welke inbreng de familie heeft en hoe de samenwerking verloopt. Kortom, is de mantelzorger in beeld?

Mantelzorgers kunnen hun ervaringen met zorginstellingen van 20 tot en met 24 april melden via het nummer van de Mantelzorglijn: 0900-2020496 (tussen 09.00 en 16:00 uur) of mailen naar meldweek@mezzo.nl. Op de site www.mezzo.nl staat ook een speciaal reactieformulier.

Auteur aan de telefoon

Op de eerste dag van de meldweek kunnen mantelzorgers hun ervaringen uitwisselen met auteur Marjan Essing. Zij is op 20 april tussen 14:00 en 16:00 uur bij de Mantelzorglijn aanwezig om telefoontjes te beantwoorden. Marjan werd mantelzorger toen haar man een herseninfarct kreeg. Zij heeft veel te maken met zorginstellingen en heeft een boek geschreven over haar ervaringen: 'Hé van Puffelen, wat denk je ervan'.

Actieplan

De reacties die Mezzo ontvangt tijdens de meldweek worden tot een actieplan verwerkt. Dit plan brengt Mezzo onder de aandacht van zorginstellingen, politici en beleidsmakers.





http://www.mezzo.nl