Gemeente Heerhugowaard


Inloopavond Westtangent

Op maandag 20 april is er van 17.00 â 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis met informatie over de werkzaamheden en de planning en tekeningen van de reconstructie van de Wetstangent. Op de Westtangent komen drie rotondes: een op de kruising Jupiterlaan/Umbriëllaan, een op de kruising Icaruslaan en een op de kruising Van Foreeststraat. Een deel van de weg (tussen de Jupiterlaan en de Middenweg) krijgt bovendien een middenstrook voor hulpdiensten. Op de rest van de Westtangent is daarvoor geen ruimte. Tot nu toe kon het verkeer nog min of meer ongehinderd gebruik maken van de weg in beide richtingen. Dat gaat binnenkort veranderen. Van 1 juni tot en met 5 juli wordt de Westtangent voor doorgaand verkeer richting Alkmaar afgesloten tussen de Middenweg en de Zuidtangent. De bedrijven in dit gebied blijven wel bereikbaar.

Totale afsluiting
Van 6 juli tot en met 30 augustus wordt de Westtangent voor al het verkeer in beide richtingen afgesloten.
In september kan het verkeer richting Alkmaar weer gebruikmaken van de Westtangent. Dan wordt de rijbaan richting Obdam afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wat de planning betreft is er goed nieuws. De aannemer verwacht een maand eerder klaar te zijn met het werk: 1 december in plaats van 31 december van dit jaar.

14-4-2009