Gemeente Noordwijkerhout

14/4/2009 - Doe mee en win VIP kaarten voor corsp

Landelijke campagne 30minutenbewegen
30Minutenbewegen is dé beweegcampagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB). Deze organisatie wil Nederlanders kennis laten maken met de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen, namelijk vijf dagen in de week 30 minuten intensief bewegen. De gemeente neemt met een beweegweek, van 20 tot en met 24 april, deel aan deze landelijke campagne. De activiteiten vinden, met uitzondering van woensdag, plaats in het Atrium in het Gezondheidscentrum, Via Antiqua te Noordwijkerhout. op woensdag wordt de activiteit in De Zilk georganiseerd

Win VIP kaarten verlicht bloemencorso
Tijdens de beweegweek wordt iedere dag een andere beweegactiviteit georganiseerd. Bij inschrijving voor de eerste activiteit ontvangt u een stempelkaart. Als u iedere dag meedoet heeft u op de laatste dag dus een volle stempelkaart. Volledig ingevulde en afgestempelde kaarten kunnen op vrijdag in een daarvoor bestemde box worden ingeleverd. Wethouder Bas de Haas zal op vrijdag uit deze ingeleverde kaarten één winnaar trekken. Deze ontvangt uit handen van de wethouder een VIP kaart voor het verlichte bloemencorso. Naast een groot aantal genodigden, waaronder minister Plasterk, kan deze persoon, samen met een introducé op de verwarmde tribune voor het gemeentehuis naar het verlichte bloemencorso kijken dat 's avonds door Noordwijkerhout rijdt. De winnaar wordt uitgenodigd om voorafgaand aan het corso in het gemeentehuis, onder het genot van een drankje, aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.

Het programma nader belicht

Maandag 20 april
De beweegweek wordt om 10.15 uur officieel geopend door wethouder Bas de Haas in het Atrium in het Gezondheidscentrum.Tijdens deze opening zullen ook de directeuren en voorzitters van de deelnemende organisaties aanwezig zijn. Na het officiële gedeelte begint om 10.30 uur de ochtendgymnastiek. Deze activiteit is voorbereid door de Ouderenbond OJA en wordt aangeboden door mevrouw J.A. Koning. Na afloop is er volop gelegenheid om nog even na te praten.

Dinsdag 21 april
Op dinsdag staat bewegen op muziek op het programma. Een leuke beweegactiviteit waarbij muziek de beweging ondersteunt. De voorbereiding voor deze activiteit is in handen van Stichting Munnekeweij. Het bewegen op muziek staat onder leiding van mevrouw P. Linssen.

Woensdag 22 april
Voor de activiteiten van deze dag treffen wij elkaar vooraf in De Duinpan in De Zilk. Hier staat voor iedereen een lekker kopje koffie klaar.
Na de koffie gaan alle deelnemers zich naar het trainingsveld van Van Nispen. Hier kan een keuze gemaakt worden uit twee activiteiten namelijk jeu de boules en nordic walking. Op het trainingsveld is een aantal jeu de boules banen voor zowel gevorderden als voor beginners uitgezet. Bent u in het bezit van jeu de boules ballen, dan vragen wij u deze mee te nemen. Degenen die mee willen doen met nordic walking gaan naar het voetbalveld van Van Nispen om onder leiding van Joop Ulijn kennis te maken met deze vorm van sport. U hoeft zelf geen nordic walking stokken mee te nemen. De organisatie van deze activiteiten is in handen van de KBO afdeling De Zilk.

Donderdag 23 april
We beginnen deze morgen met een demonstratie show down. Dit is een soort tafeltennis waarbij de bal geschoven wordt. De demonstratie wordt gegeven door Ieke Wiersma, wereldkampioen show down 2005, en twee leden van de Gehandicaptensport Leiden De Sleutels. Show down is een spel voor blinden en slechtzienden. Maar iedereen kan meedoen omdat er gespeeld wordt met een afgeplakte skibril. Er zijn twee tafels beschikbaar en er kunnen vier mensen tegelijk spelen. U kunt na de demonstratie ook besluiten om mee te doen met een potje sjoelen. Deze activiteiten zijn voorbereid door Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN).

Vrijdag 24 april
De beweegweek wordt besloten met Japanse gezondheidsoefeningen, ook wel DO-IN genoemd. Door middel van rekken, strekken en zelfmassage wordt het lichaam weer in balans gebracht. De activiteit wordt afgesloten met meditatie. Dit onderdeel is voorbereid door Fit Your Body van de GGZ Duin- en Bollenstreek en staat onder leiding van Simon Klinkenberg en Patricia Witteman.

Na afloop zal wethouder Bas de Haas uit de ingeleverde, volle stempelkaarten één winnaar trekken die de VIP kaart in ontvangst kan nemen. Voordat u weer naar huis gaat wordt u een glas vruchtensap aangeboden om zo de beweegweek gezond met elkaar af te sluiten.

Gratis koffie en thee
Voor alle activiteiten geldt dat er vanaf 10.00 uur gelegenheid is voor inloop. U kunt zich inschrijven, als u dat nog niet vooraf gedaan heeft en een kopje koffie of thee drinken. De activiteiten starten steeds om 10.30 uur en duren 30 minuten. Na afloop kunt u, eventueel onder het genot van een tweede kopje koffie, nog even wat napraten. De koffie en thee wordt u aangeboden door de gemeente Noordwijkerhout.

Vervoer
Stichting het Raamwerk verzorgt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag het vervoer van De Duinpan naar het Gezondheidscentrum en terug en op woensdag het vervoer van het Gezondheidscentrum naar De Duinpan en terug. Dit is voor diegenen die geen mogelijkheid zien om zelf dit vervoer te verzorgen. Wilt u hiervan gebruik maken, dan dient u dit vooraf bij aanmelding aan te geven. Het vervoer naar de opstapplaats dient u zelf te regelen.

Aanmelden
Om een en ander soepel te laten verlopen is het wenselijk dat iedereen zich zoveel mogelijk vooraf aanmeldt. Dit kan bij het Lokaal Loket Noordwijkerhout in het Gezondheidscentrum, Via Antiqua 23. Het loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, tel. (0252) 343800, e-mail lokaalloket@noordwijkerhout.nl. U kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen met de activiteit.