Gemeente Terneuzen

Minister Koenders bij Milleniumbijeenkomst

Op 20 april verdeelt de gemeente Terneuzen de millenniumbedragen die zij namens de bevolking beschikbaar stelt. Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking zal hierbij aanwezig zijn en samen met burgemeester Lonink de organisaties die geld ontvangen bekend maken. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk in Terneuzen. De organisaties die in 2008 een bijdrage ontvingen presenteren de resultaten van hun werk. Dit zijn de stichtingen Thiru Valagum Farm, SchoolSupport4Afghanistan, Steun aan kinderen Overzee, Imado, Oikocredit en een project van Yara Sluiskil BV.

De gemeente Terneuzen is al ruim twee jaar officieel Millenniumgemeente en steunt daarmee goede doelen. Ieder jaar legt de gemeente daarvoor per inwoner een euro opzij. Net als vorig jaar konden projecten uit de gemeente die de gekozen Millenniumdoelen ondersteunen, een verzoek om een bijdrage indienen. Een speciale jury kent de bijdragen toe.

Het bereiken van de millenniumdoelstellingen (MDG's) is een van de prioriteiten in het beleid van minister Koenders. De gemeente Terneuzen ondersteunt specifiek drie doelstellingen, te weten extreme armoede en honger uitgebannen (MDG1), alle jongens en meisjes gaan naar school (MDG 2) en kindersterfte is sterk afgenomen (MDG 4). Zie voor achtergrond-informatie: www.millenniumgemeente.nl Belangstellenden kunnen zich nog opgeven voor de bijeenkomst als zij deze bij willen wonen. Dat kan telefonisch via 0115-455000. De gemeente heeft onder meer scholen in de gemeente een uitnodiging gestuurd voor de bijeenkomst.