Gemeente Sneek


20 april over herindelingsadvies

Gemeenteraad Sneek besluit 20 april over Herindelingsadvies

De gemeenteraad van Sneek besluit maandag 20 april over het Herindelingsadvies voor de nieuwe gemeente in de Zuidwesthoek. De andere vier fusiegemeenten, Bolsward, Nijefurd, Sneek en Wûnseradiel, behandelen dit onderwerp ook op deze avond.

Het Herindelingsadvies gaat dan naar het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân dat zijn eigen zienswijze hier aan toevoegt en doorstuurt naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Als laatste zullen de leden van de Tweede en Eerste Kamer zich buigen over het advies voor het samengaan van de vijf gemeenten.

Voorafgaand aan de raadsvergadering van maandag 20 april worden de zienswijzen behandeld die aan het begin van het jaar door inwoners konden worden ingediend. Dit gebeurt vanaf 18.00 uur in een extra vergadering van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Inwoners van de gemeente Sneek kunnen inspreken tijdens deze commissievergadering.

Iedereen die wil inspreken kan dit voorafgaand aan de vergadering doorgeven aan de griffie. Op (0515) 485 361 of via griffie@sneek.nl.

Raads- en commisievergaderingen zijn openbaar. Iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen. U bent, ook als u niet wilt inspreken, van harte welkom om maandag 20 april aanwezig te zijn bij de commissie ABM vanaf 18.00 uur en bij de raadsvergadering vanaf 20.00 uur in de grote raadzaal in het stadhuis aan de Marktstraat 15 in Sneek. De vergaderingen kunnen in beeld en geluid ook live via deze website gevolgd worden.