Gemeente Enschede

Loes leert ouders hoe om te gaan met overstap naar school

Loes organiseert op 20 april om 19.30 uur in de Openbare Bibliotheek een ouderavond over de overstap van peuters van peuterspeelzaal of kinderopvang naar de basisschool. Deze bijeenkomst geeft een aantal suggesties die ouders kunnen helpen om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden naar die spannende tijd: de basisschool.

De avond bestaat uit twee gedeeltes. Voor de pauze krijgen ouders informatie over de schoolkeuze die ze moeten maken. Daar komen allerlei vragen bij kijken. Welke soorten onderwijs zijn er? En welk onderwijs is geschikt voor welk kind? Na de pauze horen ouders meer over wat hun kind staat te wachten en hoe ze hem/haar zo goed mogelijk kunnen begeleiden naar de basisschool. Immers, als een kind van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf naar de basisschool gaat verandert er veel. Ineens moet een kind bijvoorbeeld de hele week naar school. Soms moet hij/zij misschien overblijven of naar de buitenschoolse opvang. Voor iedere peuter is het dus een hele spannende gebeurtenis. Hoe ouders hun peuter/kleuter veerkrachtig om leren te gaan met deze grote verandering komt aan bod in het tweede gedeelte van deze avond.

De ouderavond is in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat in het centrum van Enschede. Vanaf 19:30 uur staan koffie en thee klaar, waarna de lezing om 20:00 uur begint. Om 21:30 uur eindigt de avond. De toegang is gratis.

Loes
Loes adviseert in opdracht van de gemeente Enschede ouders en/of verzorgers bij de opvoeding van hun kind(eren). Ouders en verzorgers kunnen bij Loes terecht met al hun (kleine en grote) vragen en problemen over opvoeden. Voor de meeste problemen bestaat een goede en eenvoudige oplossing. De praktische tips van Loes geven soms nét even die andere, juiste invalshoek. De adviezen van Loes zijn gebaseerd op het programma Triple P (zie www.triplep-nederland.nl). Dit programma helpt ouders om op een positieve manier op te voeden en draagt bij aan de ontwikkeling van hun vaardigheden en zelfvertrouwen.

Meer informatie
Meer informatie over de lezingen en over Loes zelf is te verkrijgen via www.loes.nl of via telefoonnummer 053 - 430 7022. Loes is ook bereikbaar via haar loket in de Openbare Bibliotheek (jeugdafdeling). Het loket is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 - 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 - 15:00 uur.

Geplaatst: 15 april 2009.

15 april 2009