Vlaamse Overheid

Start aanleg brug over de E34 te Moerbeke

Vlaamse overheid

woensdag 15 april 2009

Op maandag 20 april 2009 gaat de tweede fase van de wegwerkzaamheden in Moerbeke van start. Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen begint dan met de aanleg van de brug over de E34. Deze nieuwe brug zal het bestaande kruispunt met lichten vervangen. Het verkeer zal tot halverwege juli herleid worden tot één rijstrook in elke rijrichting. Deze nieuwe situatie zal hinder veroorzaken voor het verkeer, vooral tijdens de spitsuren en tijdens weekends met veel kustverkeer.

Om de brug te kunnen bouwen, moet een stuk van de E34 tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. In een eerste fase worden de twee wegvakken richting Zelzate herleid tot één wegvak op de rijrichting Antwerpen via een doorsteek door de middenberm. Alle verkeer richting Antwerpen zal eveneens over één rijstrook moeten. Deze verkeerssituatie zal duren tot het halverwege juli. In een latere fase zal het verkeer richting Antwerpen op rijrichting Zelzate gestuurd worden.

De wegwerkzaamheden in Moerbeke gingen in februari van start. Het bestaande kruispunt van de E34 met de Kruisstraat wordt vervangen door een nieuw op- en afrittencomplex met een brug over de E34. De werken kaderen in de omvorming van de N49/E34 tot autosnelweg. Het nieuwe knooppunt zal een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling mogelijk maken.

Contactinformatie
Agentschap Wegen en Verkeer
Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Bollebergen 2B bus 12
9052 Zwijnaarde

Sylvie Syryn (communicatieverantwoordelijke) tel.: 09 241 74 36; email: sylvie.syryn@mow.vlaanderen.be

Over het Agentschap Wegen en Verkeer
Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Zie hoger

Bijlagen:


* Plan aanleg brug over E34 (WORD DOCUMENT, 572 KB)