Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

AmsterdamWoont

Gemeente Amsterdam en marktpartijen lanceren primeur in buurt- en nieuwbouwinformatie!

15 april 2009

De gemeente Amsterdam komt in samenwerking met woningcorporaties en projectontwikkelaars met een nieuwe service voor woningzoekenden: AmsterdamWoont. Vanaf 20 april in de Zuiderkerk.

AmsterdamWoont is een zoekmachine met uitgebreide buurtinformatie en alle nieuwbouwprojecten in een omgeving. Vanaf 20 april kun je in de Zuiderkerk de ideale woning in de ideale Amsterdamse buurt vinden. Toren van de Zuiderkerktoren en omliggende nieuwbouw. Fotograaf Wim Molenaar.

Informatie over nieuwbouwprojecten

AmsterdamWoont is uniek: voor het eerst worden bestanden van de gemeente Amsterdam gecombineerd met informatie over nieuwbouwprojecten in Amsterdam. Voorheen moeilijk toegankelijke wijk- en buurtinformatie is nu voor iedereen op eenvoudige wijze te raadplegen. AmsterdamWoont geeft antwoord op vragen als: is er een school of crèche in de buurt, hoe ver is het naar het centrum, hoe ziet de buurt er over tien jaar uit, zijn er leuke terrasjes en theaters in de buurt? AmsterdamWoont start een publiekscampagne met als boodschap: U weet hoe u wilt wonen, AmsterdamWoont weet waar.

AmsterdamWoont-weekenden

Wie kennis wil maken met AmsterdamWoont in de vernieuwde Zuiderkerk, kan terecht tijdens de AmsterdamWoont-weekenden op 25 & 26 april en 2 & 3 mei aanstaande. Medewerkers van AmsterdamWoont geven dan tussen 11.00 en 16.00 uur rondleidingen door virtueel Amsterdam. Meer informatie hierover vind u op: www.amsterdamwoont.nl.

Reguliere openingstijden

Naast de speciale weekenden is AmsterdamWoont te gebruiken tijdens de reguliere openingstijden van de Zuiderkerk:

* maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
* zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

* Adres: Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam
* De toegang is gratis en het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

AmsterdamWoont in Zuiderkerk

AmsterdamWoont is alleen te raadplegen in de Zuiderkerk. De historische kerk uit 1604 vormt een fascinerend contrast met de IT-innovaties en hightech presentatietechnieken waarvan AmsterdamWoont gebruik maakt. Een virtuele vlucht over de stad wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van GoogleEarth technologie.

Zes infozuilen

Informatiecentrum de Zuiderkerk heet AmsterdamWoont welkom met een volledig nieuwe inrichting. Er zijn zes infozuilen en een zogenaamde `black box' waarop de zoekmachine op groot formaat draait. Grote maquettes bieden een inspirerende kijk op de toekomst van metropool Amsterdam. Een loungeachtige inrichting met espressobar, gratis toegang tot internet en tentoonstellingen op de entresol geven bezoekers de mogelijkheid om ruim de tijd te nemen voor hun ontdekkingstocht.

Samenwerkende partijen

Amsterdam Woont is een initiatief de Dienst Ruimtelijke Ordening en het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam in samenwerking met niki.nl, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en haar leden en een aantal ontwikkelaars waaronder Amvest, Vesteda, en Bouwfonds Property Development.