Provincie Noord-Holland

Provinciale Staten besluiten over Pim Mulierstadion en inpassingsplan Wieringerrandmeer

16-4-2009

Maandag 20 april 2009 komen Provinciale Staten in het provinciehuis bijeen. Zij zullen hun debat onder andere wijden aan de bijdrage aan de bouw van het Haarlemse Pim Mulierstadion en het inpassingsplan voor de gemeente Wieringen.

Dit plan moet de voortgang van het project Wieringerrandmeer verzekeren.

Aan het begin van de vergadering zal statenvoorzitter Borghouts Ingrid Speekenbrink de eed afnemen als de nieuwe griffier der staten van Noord-Holland.

Maar er is meer.

Zo buigen Provinciale Staten zich over voorstellen van GS voor besteding van gelden uit de Tweede Investeringsimpuls Noord-Holland voor de versterking van de sociaal culturele infrastructuur. Hierbij gaat het onder meer om wonen, welzijn, zorgprojecten zoals het scheppen van kleinschalige woonvormen en multifunctionele accommodaties. Dan is er het voorstel een einde te maken aan de dubbele wegenheffing in Amsterdam-Noord en de nieuwe verordening die de vrijstellingen regelt van de Flora- en Faunawet.

De vergadering is zoals altijd in de statenzaal van het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem en begint om 13.00 uur.

Volledige agenda + stukken vindt u hier.

Hier vindt u de internetverbinding met de Statenzaal in het Provinciehuis te Haarlem. De internetverbinding gaat om 13.00 uur de lucht in.

Nieuwsredactie