Gemeente Woudrichem

Het tweede Alzheimer Café Altena

WOUDRICHEM - Op maandag 20 april 2009 om 19.00 uur is het Alzheimer Café Altena voor de tweede keer geopend. Het Café wordt gehouden in verzorgingshuis de Lemmenskamp in Woudrichem. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat staat er op het programma van het tweede Café op maandag 20 april?

Ieder keer staat er in het Alzheimer Café een onderwerp centraal, het thema van deze avond is `Er is iets mis met mijn geheugen'. Rina van der Doelen is maatschappelijk werkster van de dagbehandeling van Riethorst stromenland en wordt geïnterviewd door Toine Janssen van de GGZ. Het interview zal gaan over het `niet pluis' gevoel en wat je dar mee kan doen. Bettina Kraaieveld - van Hoom is de gastvrouw deze avond.

Het interview duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Verder is er tijd om gezellig samen te zijn.

Het Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Waar wordt het Café gehouden?

Het café is in verzorgingshuis de Lemmenskamp,

Weth.de Joodestraat 2 in Woudrichem

Tijd: vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur

Het Alzheimer Café Altena is een initiatief van de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg, betrokken organisaties in de regio zoals Pro Seniore, Riethorst Stromenlanden, Hoom, GGZ, Trema en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland.

Elke 3e maandag van de maand wordt er een Alzheimer Café Altena georganiseerd, altijd in de Lemmenskamp te Woudrichem.

In de maanden juli, augustus en december is er geen Café.