Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (17-09)

17 april 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 20 april tot en met 26 april 2009.

Burgemeester hijst gemeentevlag bij Jeugdveiligheidsdagen Burgemeester Salet opent maandag 20 april om 09.30 uur de Jeugdveiligheidsdagen door het hijsen van de gemeentevlag op het terrein van theater 'de Stoep' aan de Groenoordweg 1. Ook de burgemeesters van de andere gemeenten hijsen hun vlag. De Jeugdveiligheidsdagen op 20 en 21 april vinden voor de zevende keer plaats en zijn georganiseerd door de Politie Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de gemeenten gelegen binnen het district 11 `De Eilanden'. Op maandagavond 20 april is het terrein van 18.30 uur tot 21.00 uur opengesteld voor alle geĂŻnteresseerden uit de regio. De veiligheidsdagen komen voort uit het School Adoptie Plan dat gegeven wordt in de groepen zeven en acht van de basisschool. In totaal hebben bijna 3100 leerlingen zich ingeschreven voor dit evenement.

Wethouder Mijnans zet schippers fluisterboot in `t zonnetje Wethouder Jan Willem Mijnans zet maandag 20 april om 10.00 uur de schippers van de fluisterboot de IJsvogel in `t zonnetje bij het gemaal `De Leeuw van Putten' aan het Noordeinde 93. De schippers gaan samen met Waterschap Hollandse Delta tussen 10.00 en 14.00 uur aan de slag om de Boezem te ontdoen van drijfvuil. De schippers brengen `de vangst' naar het gemaal waar wethouder Mijnans ze bedankt en een aardigheidje aanbiedt. Reinis voert het afval hierna af. Het is het vierde jaar dat het Waterschap en gemeente gezamenlijk gaan ruimen.

Burgemeester sluit vakantieweken Kinderhulp feestelijk af Burgemeester Salet sluit donderdag 23 april om 19.00 uur de vakantieweken van stichting Kinderhulp Voorne-Putten feestelijk af, in Jeugdcentrum Bravo aan de Rik 28 te Brielle.
Van 05 tot en met 24 april 2009 zijn er 30 kinderen uit Kacuni, Bosnie, te gast bij gastouders uit diverse gemeenten op Voorne-Putten. Stichting kinderhulp Voorne-Putten heeft voor de 17e keer kinderen uit voormalig oorlogsgebieden hier heen laten komen.

Wethouder Lewis opent roofvogeltentoonstelling
Wethouder Marjolijne Lewis opent vrijdag 24 april om 13.30 uur samen met leerlingen uit groep 8 van basisschool De Wegwijzer een roofvogeltentoonstelling in het Milieu Huis aan de A. van der Nootstraat 6. Naast het Milieu huis in het centrumpark is dan een roofvogelshow als onderdeel van een les. Om 16.00 uur is nog een roofvogelshow voor alle inwoners.
De tentoonstelling gaat over dagroofvogels die in Nederland leven. Door middel van beeld en geluid kunnen bezoekers meer te weten komen over gedrag van de vogels, de vindplaatsen en broeden. Er is ook te zien welke rol roofvogels vroeger speelden in de valkerij en op oude wapens van steden.