Belgische Federale Overheid


*

Europese Vaccinatieweek: van 20 tot 26 april 2009

Datum: 17 april 2009

Van 20 tot en met 26 april 2009 vindt de vierde editie van de Europese Vaccinatieweek plaats. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) wil tijdens deze week in heel Europa het belang van vaccinering onder de aandacht brengen. Hiervoor gebruikt de WGO de algemene slogan 'Prevent Protect Immunize' (Voorkom Bescherm Vaccineer).

Dit jaar vestigt Vlaanderen tijdens de vaccinatieweek de aandacht op kinkhoest. Het aantal gevallen van kinkhoest is de laatste jaren, zowel in België als in het buitenland, opnieuw gestegen. Kinkhoest is heel besmettelijk en is vooral gevaarlijk voor pasgeboren baby's. Om de baby's optimaal te beschermen, moeten niet alleen de baby's zelf gevaccineerd worden, maar ook de mensen met wie ze het meeste in contact komen: de ouders, familieleden, kinderverzorgsters ... Vandaar het motto van deze vaccinatieweek: 'Bescherm uw baby tegen kinkhoest: laat uzelf ook vaccineren'.

Vanaf dit jaar worden alle 14- en 15-jarigen in Vlaanderen ook opnieuw gevaccineerd tegen kinkhoest. Tieners krijgen op die leeftijd normaal een herhalingsinenting tegen tetanus en difterie, maar vanaf nu zit daar ook kinkhoest bij.

Meer info over de Europese Vaccinatieweek op de website van de WGO (en)
Meer info over de campagne 'Bescherm uw baby tegen kinkhoest'