Gemeente Dalfsen

Rond en door Nieuwleusen met nieuwe fietsroute

20-04-2009

Fietsen door slagenlandschappen, langs houtwallen en Saksische boerderijen kan met de nieuwe fietsroute die vandaag gepresenteerd is tijdens de ledenbijeenkomst van het Plaatselijk Belang Nieuwleusen.

Het eerste exemplaar van het routeboekje is door wethouder Diny Laarman van de gemeente Dalfsen overhandigd aan het bestuur van Plaatselijk Belang Nieuwleusen.

De nieuwe route is gemaakt op initiatief van Plaatselijk Belang en start in de `Kerkenhoek' in Nieuwleusen: bij de Grote Kerk die aan de Dommelerdijk staat. Het 30 km lange traject is voorzien van bewegwijzering en in het routeboekje zijn allerlei leuke wetenswaardigheden over punten langs de route te lezen. De fietsers komen langs Molen Massier, over het Ruitenveen en langs Dierenpark Ten Kate. Ook kan op afspraak een bezoek gebracht worden aan het Grammofoonmuseum of aan Imkerij het Korfje. Verder zijn twee ateliers in de route opgenomen die bezocht kunnen worden: Kunstatelier Salland en Galerie Korpershoek, beide gevestigd aan het Oosterveen.

Routeboekje
De gemeente Dalfsen heeft de realisatie van deze route mogelijk gemaakt door financieel bij te dragen. Vechtdal VVV / Marketing heeft van het geheel een mooi en handzaam routeboekje kunnen maken. Het routeboekje is vanaf vrijdag 17 april verkrijgbaar bij de VVV's in de regio. Dus loop langs de VVV en stap op de fiets voor de route Rond en door Nieuwleusen.