Gemeente Geldermalsen

Extra aandacht voor Lingelandjes

Het voorjaar lokt traditiegetrouw veel mensen naar buiten. Wandelen, fietsen en heel vaak ook lekker de tuin weer op orde maken. Het voorjaar lokt traditiegetrouw veel mensen weer naar buiten. Wandelen, fietsen en heel vaak ook lekker de tuin weer op orde maken. Wat dat laatste betreft zien we ook op verschillende percelen langs de Linge weer verhoogde activiteiten. De aanwezige beplanting wordt gesnoeid of bijgewerkt, gras wordt gemaaid, etc.

Grenzen gezocht
Soms echter wordt er ook behoorlijk gesleuteld aan de inrichting van een perceel en verrijzen er dankzij handige doe-het-zelvers plotseling nieuwe steigers, beschoeiingen, schuurtjes voor de opslag van materialen en wat al niet meer. De grenzen van wat mag en niet mag worden opgezocht.
Het gemeentebestuur en Waterschap willen het Lingegebied zo goed mogelijk in de authentieke staat behouden. Vandaar dat actief tegen ongewenste ontwikkelingen op de verschillende recreatieve Lingelandjes wordt opgetreden.

Controle
Afgesproken is de komende tijd intensiever te controleren. Wanneer nodig wordt hierbij ook gebruik gemaakt van de bevoegdheid om percelen te betreden.


---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258