ID&T



Australiërs compleet wild op TE in Sydney, Melbourne en Perth

20-04-2009 - Drie dagen achter elkaar madness in Australië. Trance Energy ging voor de eerste keer down under, met drie edities in achtereenvolgens Sydney, Melbourne en Perth. En die zullen ze niet snel meer vergeten daar.

Het blijft spannend, een productie opzetten aan de andere kant van de wereld. Het blijft natuurlijk een geweldige uitdaging om op zo'n afstand een feest te organiseren. Je zit met tijdsverschil, stapt niet even snel in de auto voor een afspraak. En ook voor onze Australische partners was dit een nieuw feest.

Let wel: voor elke editie dien je weer het vliegtuig te pakken, Perth is zelfs de meest afgelegen stad ter wereld. En dan nog de spanning dat er voor het eerst twee festival edities zouden plaatsvinden, in zowel Melbourne als Perth. Het programma bestond tijdens alle drie afleveringen in de basis uit dezelfde artiesten, met namen als Judge Jules, Sied van Riel, Leon Bollier, Richard Durand, Simon Patterson en Sander van Doorn op het affiche.

De eerste editie brak op 9 april los in Sydney's Hordern Pavillion, met twee area's het enige indoor feest. Fantastisch om te zien hoe de Australiërs op de speciaal aangepaste show reageerden, maar hing dan ook een bak licht en lasers waar je u tegen zegt.

Direct om 6 uur nadat de show was afgelopen hups het vliegtuig in voor de eerste outdoor Trance Energy in de geschiedenis: Melbourne, op de Calder Park Thunderdome, van origine een racebaan. Het festival bestond uit vier area's, waarbij naast de mainstage area's gehost werden door Judgement Sundays, Majik en Zebra. Om 12 uur gingen de poorten open, binnen onafzienbare tijd liep het terrein vol met bijna tienduizend rockende trancers. Remmen los in alle opzichten. Wat kunnen die Australiërs losgaan, grenzeloos!

12 april werd er afgesloten in Perth. In een afgelegen amfitheater, eigenhandig uitgegraven door eigenaresse Margy, een mooie pittige tante op leeftijd. Normaalgesproken werd dit theater gebruikt voor concerten van iets andere aard, zo was Elton John onlangs nog in het zonnige plaatsje neergestreken. De stage die er ten behoeve van Trance Energy uit de grond werd gestampt, was toch even een heel ander verhaal, dit hadden ze in Perth nog niet eerder gezien. En het publiek ook niet. Stampende muziek, uitgelaten menigte en zon, heel veel zon. Nog nooit deed het vuurwerk deed het zo goed, wat een reacties. Wat een feest, wij zijn klaar voor volgend jaar!