Gemeente Westvoorne



1e Paal Multifunctioneel Centrum Oostvoorne


1e paal sporthal-zwembad Foto W vd Blink.jpg

Donderdag 16 april jl. om 11.00 uur heeft wethouder C.J.A. van Lith door het slaan van de eerste paal het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum Oostvoorne.

Het Multifunctioneel Centrum Oostvoorne bestaat uit een zwembad van 25 x 10 meter, een sporthal en een muziekoefenruimte. De plannen voor de bouw van dit centrum zijn gemaakt in 2005. Door vertragingen als gevolg van de planologische procedures en door het faillissement van de bouwer die dit plan zou uitvoeren, is de start enkele jaren vertraagd.

Het Multifunctioneel Centrum Oostvoorne vervangt het sportcentrum t Leemerbad, dat niet langer aan de hedendaagse eisen voldoet, en het verenigingsgebouw

De Toren dat inmiddels ook sterk verouderd is.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan de huidige gebruikers van t Leemerbad en zal op zwemgebied hetzelfde programma bieden. De sporthal zal worden gebruikt voor het onderwijs lichamelijke oefening van de plaatselijke basisscholen en door de Westvoornse sportverenigingen. In de muziekoefenruimte zullen vooral Harmonie De Volharding en mandolineorkest Capriccio hun activiteiten uitvoeren. Uiteraard biedt het nieuwe centrum ook volop gelegenheid voor ontmoeting en ontspanning in combinatie met een horecafunctie.

Het MFC Oostvoorne is ontworpen door architectenbureau Bos en wordt gebouwd door Vaessen BV.