Gemeente Lelystad

Lelystad zoekt talentvolle bruggenbouwers

Maandag 20 april 2009

Lelystad is op zoek naar talentvolle professionals die een bestuursfunctie binnen een non-profit instelling ambiëren. Wil jij je netwerk uitbreiden en je cv opbouwen? Dan is dit jouw kans om jezelf te profileren binnen een bestuur.

Multiculturele samenleving

De bevolkingssamenstelling verandert. De cultureel diverse samenleving is een feit. Dit gegeven wordt echter niet weerspiegeld in het bestuurlijk landschap. Veel instellingen geven aan diversiteit binnen hun sector een belangrijk onderwerp te vinden, maar geven er vervolgens intern weinig aandacht aan. De besturen zijn overwegend samengesteld uit het autochtone deel van de Nederlandse bevolking. Lelystad wil daar verandering in brengen, middels het project `Bestuurlijke Diversiteit Lelystad'.

Bestuurstraining & matching

Gemeente Lelystad biedt talentvolle professionals met een dubbele culturele bagage een bestuursopleiding. Het compacte programma richt zich op bestuurlijke wetgeving, financiën, innovatie en ondernemerschap. De theoretische kennis wordt in de praktijk gebracht door middel van casusbijeenkomsten met de directeuren van verschillende instellingen. Na de training wordt gekeken hoe mensen de training hebben doorlopen en op wat voor positie ze het beste zouden functioneren. Dit wordt vervolgens weer vergeleken met beschikbare bestuursvacatures. Zo worden de trainees gematched met besturen. Gemeente Lelystad wil door het in zetten van deze training de kloof tussen enerzijds de maatschappelijke ontwikkelingen en anderzijds de samenstelling van besturen overbruggen.

Wat betekent het voor jou

Mensen die niet langer langs de zijlijn willen staan maar geen directe ingang tot besturen hebben, krijgen een kans om elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise invloed uit te oefenen. Eenmaal aan het besturen, is de kans groot dat trainees geleidelijk doorgroeien naar zwaardere bestuursfuncties. Bestuurlijke Diversiteit Lelystad vormt een unieke combinatie van een trainingsprogramma, een matchmaker en een ultieme kans om je netwerk en cv uit te breiden.

Meld je nu aan!

Bestuurlijk Lelystad heeft behoefte aan een nieuwe aanwas bestuurders. Voel jij je aangesproken en ben jij de talentvolle professional die een bestuursfunctie binnen een non-profit instelling ambieert, neem dan contact op met Sadika Arab s.arab@lelystad.nl.


---