Mensen met een Missie - Nieuwe naam, hetzelfde vertrouwde doel

20/04/2009 10:14

Stichting CMC

Al meer dan 75 jaar kiest CMC partij voor mensen die geloven in een betere wereld. Daaraan verandert natuurlijk niets. Wél verandert onze naam. Sinds kort heten we Mensen met een Missie. Een naam die direct duidelijk maakt wie we zijn, wat we doen en met wie wij samenwerken.

Een naam die zegt waar we voor staan

De afgelopen jaren gingen we door het leven als CMC Mensen met een Missie. Vaak werd ons de vraag gesteld: wat betekenen die letters eigenlijk? Ons antwoord, Centraal Missie Commissariaat, leidde soms tot verwarring. De woorden centraal en commissariaat riepen bij sommigen verkeerde associaties op met bijvoorbeeld een autoritaire ordening en gezag. Zeker bij mensen die ons werk niet kennen vormde dat een belemmering. En daardoor leidde de afkorting af van waar wij werkelijk voor staan: een samenleving waarin mensen op gelijkwaardige wijze kunnen participeren.

Ons werk blijft hetzelfde

Mensen met een Missie gelooft in de kracht van gemeenschappen en kleinschalige, lokale partnerorganisaties die zelf de strijd aangaan vóór sociale gerechtigheid en tegen het maatschappelijke onrecht dat zij ervaren. Wij investeren in mensen, niet in stenen. Veranderingen komen van onderop, vanuit mensen zelf.

Een passend logo

We hebben de naamswijziging direct als aanleiding aangegrepen om ook ons logo en onze huisstijl eigentijdser te maken. Het logo en huisstijl zijn opgefrist, maar ook in zijn nieuwe vormgeving drukt het wederkerigheid uit, beweging en religieuze inspiratie. Het zijn deze constanten die onze missie karakteriseren.

Een nieuwe website en nieuwe emailadressen

De website is geheel vernieuwd. Kijkt u op www.mensenmeteenmissie.nl om een indruk te krijgen van de manier waarop we met u willen communiceren.

Behalve de website zijn ook onze email-adressen gewijzigd. Het algemene email-adres is nu info@mensenmeteenmissie.nl. Onze medewerkers bereikt u door te mailen naar: voornaamnaam@mensenmeteenmissie.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.mensenmeteenmissie.nl