Politie Hollands Midden

Datum: 20 april 2009

Lisse Inbraak supermarkt Maandag 20 april rond 04.00 uur werd er ingebroken bij een supermarkt aan de Vivaldistraat. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Aanhoudingen voor vernieling De politie heeft vrijdag 17 april rond 23.00 uur zes jongeren uit Leiden van 15, 16, 17, 18 en 19 (2x), aangehouden. De zes worden er van verdacht dat zij die avond een raam van een buurtcentrum aan de Opaalstraat en een voor de deur staande lichtmast vernielden. De politie kreeg daarover een melding en hield de zes op de Diamantlaan aan. Na het onderzoek zijn zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen na bedreiging en geweld De politie heeft twee jongens van 17 jaar uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen en bedreigen van twee andere jongens. De mishandeling vond plaats op zaterdag 18 april, rond 03.20 uur. Een groepje van drie jongens had bij een shoarmatent wat te eten gehaald, toen zij wegliepen werden zij door een ander groepje van drie jongens uitgedaagd. De jongens bedreigden het drietal met een mes en trapten tegen enkels en scheenbenen om ze weg te commanderen. Een van de slachtoffers kreeg nog een vuistslag in het gezicht te verduren. De drie slachtoffers wisten weg te rennen en kwamen even later politieagenten tegen. Zij zijn teruggereden naar de Vrouwensteeg waar twee van de drie verdachten zich nog ophielden. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor mishandeling en wapenbezit De politie heeft zaterdag 18 april rond 02.20 uur een 25 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij op het Rijnplein een 18 jarige plaatsgenoot mishandelde. Dit bestond uit het slaan in zijn gezicht. Een woordenwisseling ging er aan vooraf. Na het onderzoek is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij moet 370 euro betalen en bij niet betaling moet hij op 3 augustus verschijnen voor de Politierechter in Den Haag.

Verder werd zondag 19 april rond 04.55 uur aan de Julianastraat nog een 31 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Na een ruzie in een uitgaansgelegenheid kwam hij naar buiten met in zijn mouw een stalen pijp. Kennelijk was deze pijp bedoeld als wapen om daarmee te slaan naar een meisje met wie hij ruzie had gehad en naar buiten was gegaan. De politie die terplaatse was, greep direct in. De verdachte is na het onderzoek weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Gouda Geweldplegers aangehouden De politie heeft het afgelopen weekend bij drie vechtpartijen drie verdachten aangehouden. Tegen hen zijn verdenkingen dat zij zich schuldig maakten aan mishandeling en één verdachte aan het beledigen van agenten. De verdachten zijn na het onderzoek weer in vrijheid gesteld. Ze moeten nog wel voorkomen.

Vrijdagavond 17 april rond 23.00 uur ontstond er een opstootje op de Guldenbrug. De aanstichter hiervan was een 20 jarige man uit Gouda. Om de rust te laten terugkeren besloot de politie de niet voor reden vatbare Gouwenaar aan te houden. Hij beledigde daarna agenten. Op 15 juni moet hij voorkomen bij de Politierechter in Gouda.

Zaterdag 18 april rond 03.45 uur kwam de politie op de Zeugstraat tussenbeide bij ruziënde mannen. De politie hield daarbij een 27 jarige Gouwenaar aan die een 20 jarige man uit Stolwijk een klap in het gezicht gaf. In augustus moet hij verschijnen bij de rechter in den Haag. Nog geen twee uur later, zo rond 05.00 uur, zochten de groepen elkaar weer op op de Cappenersteeg. De politie hield hier een 20 jarige man uit Stolwijk aan; niet de op de Zeugstraat geslagen man. Een 25 jarige Gouwenaar had klappen van hem gehad en deed aangifte. De verdachte kreeg een boete van 370 euro en bij niet betaling moet hij in augustus voorkomen bij de Politierechter.

Verder doet de politie nog onderzoek naar een geweldszaak die zich zaterdag 18 april rond 04.00 uur voordeed op een parkeerterrein aan de Sportlaan en aan de Bleysstraat. Een 22 jarige man uit Amsterdam kreeg op het parkeerterrein ruzie met twee hem bekende mannen. De ruzie liep uit op een mishandeling en het beschadigen van de auto waarin de Amsterdammer zat. Om aan het geweld te ontkomen reed hij weg. Op de Bleystraat kwam het weer tot een treffen. Bij de komst van de politie waren de daders gevlogen.

---------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------