Politie Groningen

Maandag 20 april 2009

Provincie Groningen, 20-04-2009

Groningen: automobilist gewond door afgeslagen motor

Een 47-jarige automobilist uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man moest op de Europaweg afremmen voor een auto waarvan de motor was afgeslagen. Het lukte de Stadjer tijdig te remmen, maar een achteropkomende automobilist had de situatie te laat door en reed tegen de Groninger. Het slachtoffer is met rugklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Winsum: racefietser gewond door ruime bocht

Een 29-jarige racefietser uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt in Winsum. De man was met een kameraad aan het fietsen en reed met hoge snelheid de Kerkstraat in. Omdat hij daarbij een bocht moest maken, kwam hij midden op de weg terecht. In tegenovergestelde richting reed op dat moment een 37-jarige automobiliste uit Winsum. De vrouw kon nog sterk afremmen, maar de Groninger kon een frontale aanrijding niet voorkomen. Hij belandde via het voertuig met zijn hoofd op het wegdek. De racefietser is met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Middelstum: nekklachten na aanrijding

Bij een kop-staartbotsing op de Delleweg in Middelstum zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 41-jarige automobilist uit Groningen wilde vanaf de Delleweg afslaan naar de
Fraamklapsterweg. Een 53-jarige automobiliste uit Garrelsweer had dit te laat door en reed tegen de achterkant van haar voorligger. Na de aanrijding klaagde de passagier van de voorste auto, een 21-jarige vrouw uit Noordbroek, over haar nek. Ook de Garrelweerster had nekklachten. Beide vrouwen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Veendam: scooterdief aangehouden

Dankzij een getuigenomschrijving kon de politie zondagmiddag in Veendam een 14-jarige scooterdief uit Groningen aanhouden. De 21-jarige eigenaresse uit Muntendam werd aangesproken door een passant die een jongen met de scooter had zien lopen. Dankzij die melding wist de politie in welke richting moest zoeken. De tweewieler werd even later gevonden achter een woning aan de Dr. Bosstraat. De jongen zat in de omgeving bij een bekende in huis en werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Boer: rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Een 27-jarige motorrijder uit Ten Boer moet het de komende tijd doen zonder zijn rijbewijs. Agenten zagen hem een andere motorrijder rijden over de Bornholmstraat in Groningen en merkten direct het gevaarlijke rijgedrag op. Via het industrieterrein Driebond gingen de motorrijder naar Ten Boer. Onderweg haalden ze diverse gevaarlijke capriolen uit. Zo reden ze stelselmatig te hard, zaten dicht op voorgangers, daagden een automobilist uit bij een verkeerslicht en haalden in op plekken waar dat niet mocht. De 27-jarige verdachte werd op de Rijksweg bij Ten Boer langs de kant gezet. Daar werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Hij was vorig jaar ook al aangesproken over zijn rijgedrag. Zijn kompaan zal via de post bericht van justitie krijgen.

Groningen: politie houdt man aan na bedreiging

De politie heeft zondagnacht in een woning aan de Wibenaheerd twee mannen voor bedreiging aangehouden. Het duo, een 22-jarige man uit Leeuwarden en een 34-jarige man uit Heerenveen, wordt ervan verdacht dat zij een 23-jarige man uit Groningen en zijn 19-jarige vriendin bij hun woning aan de Wibenaheerd met de dood hebben bedreigd. De Stadjer had gezien dat beide mannen na de bedreiging een woning aan de Wibenaheerd waren binnengegaan. Ondanks aanbellen en diverse waarschuwingen werd de voordeur van de woning niet geopend. Hierop probeerden de agenten de voordeur te forceren. Tijdens het forceren van de voordeur werd de deur alsnog door de bewoonster geopend. In de woning werden beide Friezen aangetroffen en ingerekend. Zij werden voor nader verhoor in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De Stadjer en zijn vriendin doen aangifte. Mogelijk dat een eerdere ruzie ten grondslag ligt aan het incident.

Finsterwolde/Veendam: automobilist rijdt in op fietsers

De politie heeft zondagnacht een 23-jarige man uit Veendam aangehouden, omdat hij zondagavond met zijn auto op twee fietsers was ingereden. De verdachte had op de Hoofdweg in Finsterwolde een groepje fietsers gepasseerd. Dit deed de verdachte met hoge snelheid, waarna de groep fietsers boos had gereageerd. Even later kwam de Veendammer wederom met hoge snelheid aangereden. Een 21-jarige man uit Finsterwolde, die zich in het groepje fietsers had bevonden, stond op dat moment met zijn fiets stil op straat. De ketting was namelijk van zijn fiets gelopen. De verdachte reed vervolgens de fiets van de Finsterwolder aan. Het voertuig werd hierop tegen een muur gelanceerd. De 21-jarige bleef ongedeerd. Even verderop had een 24-jarige Finsterwolder zijn fiets op het trottoir staan. De Veendammer reed vervolgens de fiets op het trottoir aan. De Finsterwolder kon volgens eigen zeggen nog maar net opzij springen. Beide fietsen raakten door de aanrijding beschadigd. De politie wist de verdachte op te sporen en in te rekenen. Hij zal vandaag worden gehoord. Beide fietsers doen aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.