Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht/Veghel, 20 april 2009

Green Order: duurzame standaard voor logistieke sector

Impact van bestelgedrag op milieu zichtbaar en meetbaar voor iedere afnemer

Mars Nederland introduceert een nieuw duurzaam initiatief in de logistiek: Green Order. Met Green Order wordt de impact van het bestelgedrag op het milieu voor het eerst meetbaar en zichtbaar voor alle partners in de logistieke keten. Mars Nederland is het eerste voedingsmiddelenbedrijf in Europa dat CO2-uitstoot meet op orderniveau en vermeldt op de pakbon. Capgemini Consulting zal het door Mars ontwikkelde concept vertalen naar een algemeen geaccepteerde standaard voor duurzame logistiek dat door alle marktpartijen in de logistiek geadopteerd kan worden. Kuehne + Nagel zorgt ervoor dat de juiste CO2-waardes op de vrachtbrief worden afgedrukt.

"Green Order is het kompas naar duurzame logistiek", aldus Timo Hoogeboom, Algemeen Directeur Mars Nederland. "Waar bij duurzaamheid de aandacht vaak uitgaat naar de technische kant, weet Green Order het informeren en signaleren van maatschappelijk verantwoord bestellen door te vertalen in concrete acties. Dit levert zowel voordelen op voor het milieu (minder CO2) en de samenleving (minder files), als voordelen van economische aard (lagere kosten). Zo wordt Green Order volledig geïntegreerd in het reguliere logistieke proces waarbij samenwerking met logistieke en commerciële relaties een belangrijke voorwaarde is voor succes."

CO2-reductie én efficiency
De klant profiteert door Green Order bij de goederenontvangst van inbound efficiency, terwijl de fabrikant en de transporteur profiteren van transport efficiency. Uit eerste analyses blijkt dat de besparing door efficiency evenredig is aan de CO2-reductie. Hierdoor wordt vooruitgang op zowel Planet (CO2-reductie) als Profit (efficiency) geboekt. Het bestaande serviceniveau blijft gewaarborgd.

Kuehne + Nagel, al jaren partner van Mars Nederland, vermeldt namens Mars op elke vrachtbrief de CO2-uitstoot per levering, zodat deze informatie zichtbaar wordt in het logistieke proces. Daarnaast komt de CO2-uitstoot terug in een Logistieke Customer Scorecard, waarmee jaarlijkse doelstellingen benoemd worden die fabrikant en afnemer gezamenlijk nastreven. Dit stimuleert klanten en leveranciers om op een andere, meer duurzame, wijze te werken.

Capgemini Consulting zet zich in om Green Order te laten uitgroeien tot een algemeen geaccepteerde standaard. Het doel is om stapsgewijs steeds meer marktpartijen aan te laten haken om de maatschappelijke en economische impact van Green Order te maximaliseren. "Wij zien in Green Order dé CO2-indicator voor stimulering van ketensamenwerking en CO2-reductie", stelt Bram van Schijndel, expert op het gebied van supply chain management en duurzaamheid bij Capgemini Consulting.

EINDE PERSBERICHT

Over Mars Nederland
Mars Nederland B.V is onderdeel van het in 1911 opgerichte familiebedrijf Mars Incorporated. Mars Inc. is één van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Mars Inc is actief in de chocoladesector met merken als MARS®, SNICKERS® & M&M'S®, in diervoeding (o.a. PEDIGREE®, WHISKAS®), in maaltijdproducten (o.a. SUZI WAN®, UNCLE BEN'S®) en kauwgum (FREEDENT®, DOUBLEMINT® ). Wereldwijd telt het bedrijf 70.000 medewerkers, verspreid over 250 vestigingen in 79 landen. Bezoek voor meer informatie de website: www.mars.com.

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience(TM) - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd meer dan 90.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2008 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over Kuehne + Nagel
Met circa 54.000 werknemers verspreid over 850 vestigingen in meer dan 100 landen is Kuehne + Nagel één van de 's werelds toonaangevende logistieke dienstverleners. De marktpositie van Kuehne + Nagel ligt in zeevracht, luchtvracht, overland en contract logistics. De duidelijke focus ligt in het aanbieden van IT-gebaseerde supply chain management services. In Nederland is Kuehne + Nagel met 19 vestigingen actief en heeft circa 350.000 m2 opslagcapaciteit onder haar beheer. Kuehne + Nagel heeft rond 1.700 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.kn-portal.com.


Cap Gemini Nederland