Politie Drenthe

Maandag

ASSEN, 20-04-2009

Politie onderzoekt diefstal vogels

EMMER COMPASCUUM Zondagmorgen kreeg de politie een melding van een 48-jarige man uit deze plaats. Achter zijn woning aan het Oosterdiep Westzijde heeft hij een volière, waaruit alle vogels bleken te zijn gestolen. Het gaat om zes groenlingen, twintig kanaries en veertien goudvinken. De politie onderzoekt deze diefstal. (BVH 2009005046)

Politie onderzoekt diefstal laminaat uit woning

ASSEN Afgelopen weekeinde is er uit een woning aan de Maria in Campislaan een partij laminaat met bijpassende plinten gestolen. Om de woning binnen te komen is een raam opengebroken. De woning is sinds kort eigendom van een 30-jarige Assenaar, die de woning aan het verbouwen is. De politie onderzoekt deze inbraak.(BVH 2009005055)

Aanhouding na huiselijk geweld

BOVENSMILDE Zondag heeft de politie een 38-jarige man aangehouden na huiselijk geweld. Hij had zijn partner mishandeld. De man is ingesloten en deze zaak zal worden afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (BVH 2009005057)

Onderzoek naar diefstal fietsen uit schuur

ZWINDEREN Afgelopen weekeinde zijn uit een schuur achter een woning aan de Sternbosweg twee Gazelle fietsen gestolen. De daders wisten de afgesloten schuur open te krijgen. De 48-jarige eigenaar deed aangifte. (BVH 2009005063)

Dader met gestolen auto aangehouden

MEPPEL / ZWOLLE Zondagmiddag heeft de politie een 24-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij had bij een tankstation aan de Ceintuurbaan een auto gestolen en was ermee weggereden. De eigenaar van de auto, een 51-jarige man uit Meppel, was even daarvoor het tankstation binnengegaan en had de sleutels in het contactslot laten zitten. Meteen na de diefstal is de melding van de diefstal doorgegeven aan alle politie-eenheden in de omgeving. Kort daarop trof de politie IJsselland de auto aan op de A28 bij Zwolle. De bestuurder werd aan de kant gezet en aangehouden. De auto is weer terug bij de eigenaar. De verdachte is ingesloten voor een vervolgonderzoek. (BVH 2009005064)

Politie haalt beschonken automobilisten van de straat

ASSEN Zondagmiddag zagen agenten op de Nobellaan een automobilist zonder gordel rijden. Deze bestuurder kreeg een stopteken en bij de controle die volgde bleek dat hij stomdronken was. Bij de blaastest bracht de man, een 61-jarige Assenaar, 2,5 promille op de klok, vijf keer het wettelijke maximum. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(BVH 2009005083)

HOOGEVEEN Zondagavond controleerde de politie in de Grote Kerkstraat een 37-jarige automobilist uit Buinen. Hij had gedronken en scoorde 0,55 bij de blaastest. (BVH 2009005091)

EMMEN Zondagavond botste een 40-jarige man uit Schoonebeek met zijn auto tegen een ANWB-paal op de Hondsrugweg, nabij de Brinkenweg. Hij bleef verder ongedeerd. Omdat hij had gedronken en daarnaast medicijnen had gebruikt, heeft een arts van de man een bloedproef afgenomen. (BVH 2009005106)

WEITEVEEN Zondagnacht controleerde de politie op de Zuidersloot een 51-jarige automobilist uit Weiteveen. Hij had gedronken en kwam bij de blaastest uit op 0,9 promille. (BVH 2009005123)

Insluiper kantoor aangehouden

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie een 18-jarige jongeman uit Coevorden aangehouden. Hij had zich toegang verschaft tot een kantoorpand aan de Boslaan. De politie ging na de inbraakmelding kijken en trof hem in het kantoor aan. De jongeman is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (BVH 2009005087)

Mishandeling en bedreiging na ruzie

NORG Zondagavond heeft de politie een 50-jarige man en zijn 48-jarige vrouw aangehouden, nadat zij samen een 17-jarige jongen uit Norg hadden geslagen en bedreigd. Dit gebeurde nadat ze elkaar op het Kerkpad waren tegengekomen en onenigheid kregen nadat hun honden het met elkaar aan de stok kregen. Dit leidde tot een handgemeen tussen de baasjes. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij alle betrokkenen hun verhaal kunnen doen. (BVH 92009005104)

Verdachte vernieling auto aangehouden

HOOGEVEEN Zondagavond kreeg de politie een melding van vernieling van een auto in de Grutto. Een man had daar de spiegel van een auto getrapt. De dader werd op aanwijzingen van getuigen in de straat aangetroffen en kon direct worden aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Wat de aanleiding voor de vernieling kan zijn geweest, is niet bekend. (BVH 2009005121)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.