Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 20-04-2009

Woningoverval

NIEUWEGEIN Enkele mannen overvielen op zondagavond 19 april een man in zijn woning. Zij mishandelden hem, waarbij hij gewond raakte.

Rond 21.00 uur belden mannen op de Frans Halshage aan bij de woning van een 51-jarige man. Hij deed open, waarna de mannen direct zijn woning binnendrongen. De bewoner werd gekneveld, mishandeld en bedreigd. De mannen doorzochten de woning, namen meerdere spullen mee en verlieten de woning. Toen de verdachten waren verdwenen, is het slachtoffer naar de buren gelopen en werd de politie gealarmeerd.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en mocht daarna het ziekenhuis verlaten.

Aan getuigen van de woningoverval en aan mensen die op zondagavond iets verdachts op of in de omgeving van de Frans Halshage hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Het goud van Lopik vernield

LOPIK In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april werd Het goud van Lopik al dan niet opzettelijk vernield.

Rond 07.00 uur kreeg de politie de melding dat het kunstwerk op de rotonde aan de M.A. Reinaldaweg bij de aansluiting met het industrieterrein plat zou zijn gereden en dat er stukken op het wegdek zouden liggen, die verkeersgevaarlijk waren. Een agent ging ter plaatse en constateerde dat het kunstwerk Het goud van Lopik was vernield. Kennelijk was een auto over de heuvel van de rotonde, het kunstwerk en het rotondebord heen gereden.

Op de rotonde trof de agent sporen van de auto aan. Dit waren groene laksporen, gedeelte van een bumper en glas van vermoedelijk een koplamp.

Aan getuigen van de vernieling/aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Schennispleging

NIEUWEGEIN Meerdere agenten en buurtbewoners zochten op zondagmiddag 19 april naar een schennispleger. Hij werd niet meer aangetroffen.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een man zich op de Donkeregaarde op straat had staan bevredigen. Agenten gingen ter plaatse en kregen van getuigen een signalement: Blanke man, 35-50 jaar, 1.70-1.80 meter en een normaal postuur. Hij droeg een rood/oranje shirt met witte vlakken van onder de oksel tot de heup en een blauw (vale) broek. Hij reed op een donkerkleurige mountainbike met handremmen en zonder bagagedrager. Hij was in de richting van de Batauweg weggefietst. Buurtbewoners waren direct na de melding naar de verdachte gaan zoeken, maar troffen hem niet aan.

Aan de hand van het signalement zochten meerdere politie-eenheden naar de verdachte en er werd een Burgernetactie opgestart. Alle inzet leidde niet tot de aanhouding van de verdachte.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.