Politie Haaglanden

Persberichten 20 april

Haaglanden, 20-04-2009

Politie vindt stoffelijk overschot in water
Den Haag De politie trof maandagochtend 20 april om 09.30 uur in het water nabij Korte Voorhout en de Prinsessegracht (nabij de Bosbrug) een lichaam aan van een nog onbekende persoon. Uit het voorlopige onderzoek bleek dat het lichaam al geruime tijd in het water heeft gelegen. De politie onderzoekt de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak. De omgeving van de vindplaats is korte tijd afgesloten geweest vanwege de berging van het stoffelijk overschot.

Cocaïne op zak
Den Haag Naar aanleiding van camerabeelden controleerden agenten zondag 19 april om 16.20 uur drie personen in de Kraijenhoffstraat. Bij één van hen, een 35-jarige man uit Hengelo, kwamen harddrugs uit zijn zakken. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Duur drankje
Den Haag Surveillerende agenten zagen zondag 19 april om 15.00 uur een automobilist die zijn auto probeerde te parkeren op een fietspad bij de Steijnlaan. Bij het aanspreken van de man zagen de agenten dat hij rooddoorlopen ogen had. Hij moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had om te mogen rijden. Op het politiebureau bleek dat de 35-jarige man uit Polen geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft en daarom moest hij de boete van 550,- euro direct betalen.

Steen door politieauto
Den Haag Een getuige belde zondagavond rond 19.45 uur de politie om door te geven dat hij jongens gezien had in een oude school aan de Gaslaan. In het pand werd niemand aangetroffen. Terwijl collegas op het dak van de school stonden, zagen zij dat twee personen op een fiets een stoeptegel door de politieauto gooiden. Direct werd het tweetal door andere politiemensen in de kraag gevat. De fiets die zij bij zich hadden, had geen slot en de jongemannen, 15 en 17 jaar, konden niet vertellen hoe zij aan de fiets kwamen. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Verdachte springt van drie hoog
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar zag het gisteravond kennelijk niet zitten om de nacht door te brengen in het politiebureau. Hij was in zijn woning aan het Isabellaland aangehouden op verdenking van het bedreigen van een buurman en sprong vervolgens van de derde verdieping naar beneden. Met meerdere collegas en met de hulp van de diensthond Luctor werd hij al snel gevonden. Hij raakte door zijn sprong niet gewond. De man is voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

Geweld binnenshuis
Den Haag De politie heeft zondag 19 april omstreeks 18.00 uur een 39-jarige Hagenaar aangehouden. De man had kort daarvoor zijn echtgenote mishandeld. Nog voordat de politie arriveerde, was de verdachte ervandoor gegaan. Meerdere politie-eenheden zochten in de buurt gezocht en met succes. Bij de Beeklaan zagen agenten een man die aan het signalement voldeed. De Hagenaar werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Vrouw schrikt en valt met fiets
Den Haag Een 84-jarige vrouw uit Leidschendam schrok zondagmiddag 19 april dusdanig van voorbijrijdende quads dat zij van haar fiets viel en gewond raakte. De vrouw fietste om 14.00 uur op het fietspad van het Schrepelpad toen de quads haar aan de rechterkant voorbijreden. De vrouw schrok hier zo van dat zij met haar fiets tegen de stoeprand reed en viel. Door de val raakte ze gewond aan haar hoofd. De GGD behandelde haar ter plaatse en vervolgens moest ze zich voor controle in het ziekenhuis melden.

Verkeerscontrole
Den Haag/Loosduinen De politie hield zondagmiddag 19 april op de Ockenburgstraat een verkeerscontrole, daarbij werden 150 bestuurders gecontroleerd. 132 bestuurders moesten blazen, maar niemand was onder invloed van alcohol. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. Een bestuurder kreeg een bekeuring, omdat hij op zijn motor een wheelie maakte.

Bijzondere controle paardentrailers
Westland/Naaldwijk De politie controleerde zondag 19 april tussen 10.00 uur en 14.00 uur op de Hoogwerf circa twintig trailercombinaties en vrachtwagens die paarden vervoerden. Van de gecontroleerde combinaties bleek in achttien gevallen sprake te zijn van een mankement, zoals gladde banden, overbelading en het ontbreken van een losbreekreminrichting.

Meer aanhoudingen na geweld in de tram
Delft De politie heeft onlangs nog drie verdachten aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor het geweld tegen een 42-jarige trambestuurder en beveiligingspersoneel. De man kreeg het vrijdagavond 3 april kort voor middernacht nabij de halte aan de Papsouweselaan ter hoogte van de Westlandseweg aan de stok met een groep van acht jongeren. De groep gedroeg zich recalcitrant in de tram en veroorzaakte voor de overige reizigers overlast. Toen de man, met hulp van enkele beveiligers, de groep uit de tram zette, werd hij belaagd en mishandeld door meerdere jongeren. Ook de beveiligers werden daarbij belaagd, geschopt en geslagen. Nadat de hulp van de politie was ingeroepen, konden agenten in de omgeving drie jongeren (17, 18 en 30 jaar) achterhalen. Uit het onderzoek bleek dat van de drie aangehouden verdachten er twee niets met het incident te maken hadden. Uit het vervolgonderzoek kon de recherche de andere verdachten aanhouden. Deze verdachten, alleen woonachtig in Delft en in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar, zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Alle bovengenoemde verdachten hebben een aandeel gehad in de mishandeling van de beveiligingsmedewerkers en de trambestuurder. Zij schopten en sloegen daarbij op de beveiligers in.

Delftse jongens terecht
Delft De politie heeft zondagmiddag en avond met succes gezocht naar twee jongens, die sinds 14.00 uur vermist werden. De moeders van de het tweetal, van 9 en 10 jaar oud, meldden rond 16.00 uur dat de jongens niet thuis waren gekomen. De politie nam de vermissing uiterst serieus en startte met behulp van motoren, politiehonden, politiebikers en een helikopter een zoektocht. Rond 20.00 uur trof een motoragent de jongens gezond en wel aan op het Laantje der Linden in Delfgauw. Het tweetal gaf aan de tijd vergeten te zijn en leek zich niet bewust van de onrust die zij hadden veroorzaakt.

Te hard over A13
Delft Een 62-jarige automobilist uit Hoogstraten moest zondagochtend 19 april om 09.00 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed over Rijksweg A13 met 170 km/u. Aangezien de wettelijke maximumsnelheid 100 km/u bedraagt, vorderden de agenten het rijbewijs van de man in.

Frontale botsing
Westland / De Lier - Op de Burgemeester van Doornlaan botsten twee autos zondagmiddag rond 13.45 uur frontaal op elkaar. Door nog onbekende oorzaak belandde een 35-jarige bestuurster uit Zoetermeer met haar auto op de verkeerde weghelft, waarna een 31-jarige tegenligger uit Maassluis haar niet meer kon ontwijken. Beide automobilisten raakten gewond. Het slachtoffer uit Maasluis moest samen met haar 38-jarige bijrijder door de brandweer uit de auto geknipt worden. Geen van de betrokkenen liep ernstige verwondingen op. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Vechtende ouders
Zoetermeer De politie moest zondag 19 april om 14.30 uur in actie komen om een ruzie tussen twee echtparen op te lossen. Het tumult ontstond na onenigheid over twee honden. Dat laaide zo op dat er over en weer flinke klappen vielen. Er werd ondermeer met een tennisracket geslagen. De politie hield beide echtparen uit Zoetermeer aan op verdenking van mishandeling en bedreiging. De kinderen, die bij het tumult aanwezig waren, werden bij de buren gebracht. Een echtpaar (36 en 51 jaar oud) moest voor behandeling van het letsel naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op en in de loop van de avond werden de vechtersbazen in vrijheid gesteld.