Gemeente Laarbeek


Proef met LED-verlichting in Laarbeek

LAARBEEK - LED-verlichting is volop in ontwikkeling. De toepassingen worden steeds talrijker en handiger. Ook in de openbare verlichting worden steeds vaker LED-lampen gebruikt. LED biedt verschillende voordelen:


* de levensduur van LED in de openbare verlichting is ongeveer twaalf jaar (een gewone straatlamp gaat ongeveer drie jaar mee);
* LED-verlichting is bijna altijd energiezuiniger;
* LED is bijzonder milieuvriendelijk.

In veel gemeenten zijn er al wijken of straten met LED verlicht. Om zelf ook ervaring hiermee op te doen, vervangt de gemeente Laarbeek aan de Crommenacker in Lieshout en de Baron van Leefdaelstraat in Beek en Donk de reguliere verlichting door LED-verlichting. Beide straten krijgen verlichting van verschillende gerenommeerde Nederlandse fabrikanten. De bewoners van deze straten zijn hierover al geïnformeerd. Aan het eind van dit jaar ontvangen zij een evaluatieformulier, waarin wij hun mening vragen over de nieuwe verlichting. Met de uitkomsten van deze enquête kunnen zowel de gemeente als de LED-fabrikanten hun voordeel doen.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken van de gemeente Laarbeek, telefoon 0492 469 816.

Klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws