Gemeente Enkhuizen

Gezamenlijke plantactie buurtvereniging BEO en gemeente

Afgelopen zaterdag 18 april heeft buurtvereniging BEO samen met de gemeente twee perken aan het Vrijdom in Enkhuizen opnieuw aangeplant. Tijdens een wijkschouw die o.a. door wethouder Kok en enige buurtbewoners eind vorig jaar in de omgeving van het Bosplein is gehouden, hebben de buurtbewoners duidelijk gemaakt dat twee heesterperken aan het Vrijdom niet geheel aan verwachtingen van de buurt voldoen. Naar aanleiding van deze opmerking is met buurtvereniging BEO afgesproken dat de gemeente de beplanting zou leveren en de buurtvereniging deze beplanting vervolgens zou planten. Deze afspraak heeft afgelopen zaterdag geresulteerd in een heel gezellige ochtend. Veel buurtbewoners en zelfs enkele buurtkinderen waren van de partij en hebben, onder het genot van een kopje koffie en de voorjaarszon de schop ter hand genomen en de twee perken voorzien van 114 Hortensias.

Papierbak
De buurtvereniging heeft tevens gevraagd om de plaatsing van een papierbak aan het Kreupeltje. De buurtvereniging heeft voorgesteld om deze na plaatsing zelf te gaan legen. Ook op dit initiatief heeft de gemeente positief gereageerd en zij zal de papierbak binnenkort gaan plaatsen.

Bevorderen wijkbeheer en bewonersparticipatie
In het kader van het wijkbeheer en bewonersparticipatie wil de gemeente Enkhuizen proberen op deze manier buurtbewoners meer betrokken te maken en om ook zelf met ideeën en initiatieven te komen ter verbetering van hun eigen woonomgeving. Dit geldt voor zowel het sociale als het fysieke vlak. De gemeente wil met zoveel mogelijk georganiseerde bewonersgroepen in gesprek komen over mogelijke ergernissen, ideeën en initiatieven aangaande hun woonomgeving. Naar aanleiding van deze gesprekken kan worden gekeken wat op korte of op lange termijn wel en niet mogelijk is en het streven is om dit zoveel mogelijk in samenwerking met de buurtbewoners te gaan doen.

Namens J.F.M. Scholten, wijkcoördinator gemeente Enkhuizen. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl