Politie Hollands Midden

Alphen - Aanhouding voor mishandeling en wapenbezit

Alphen aan den Rijn, 20-04-2009 o De politie heeft zaterdag 18 april rond 02.20 uur een 25 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden.

Tegen hem zijn verdenkingen dat hij op het Rijnplein een 18 jarige plaatsgenoot mishandelde. Dit bestond uit het slaan in zijn gezicht. Een woordenwisseling ging er aan vooraf. Na het onderzoek is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij moet 370 euro betalen en bij niet betaling moet hij op 3 augustus verschijnen voor de Politierechter in Den Haag.

Verder werd zondag 19 april rond 04.55 uur aan de Julianastraat nog een 31 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Na een ruzie in een uitgaansgelegenheid kwam hij naar buiten met in zijn mouw een stalen pijp. Kennelijk was deze pijp bedoeld als wapen om daarmee te slaan naar een meisje met wie hij ruzie had gehad en naar buiten was gegaan. De politie die terplaatse was, greep direct in. De verdachte is na het onderzoek weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.