Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 april 2009

Huisverbod opgelegd
Losser
In Losser is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een 35-jarige vrouw deed op zondag 19 april 2009 aangifte tegen haar 38-jarige partner van mishandeling. De man is op zondag 19 april 2009 om 19.00 uur in de woning aangehouden. De man is een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel voor de vrouw, man is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-045423)

Schennispleger aangehouden

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede werd zondag 19 april aangehouden, omdat hij schennis had gepleegd op de Oude Dijk in Enschede.

Zondagavond 19 april omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding dat er een schennispleger werd gezien door twee meisjes bij de fietstunnel op de Oude Dijk in Enschede. De meisjes gaven een goed signalement van de schennispleger. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politie onderzoek kon een 26-jarige man in zijn woning worden aangehouden. Hij bekende de daad. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-045447)

Man aangehouden na dreigen met mes Enschede
Een 22-jarige man uit Goor werd zondagmiddag 19 april aangehouden, omdat hij met een mes heeft gedreigd op het kermisterrein in Enschede.

Zondagmiddag 19 april trof de politie op het kermisterrein in Enschede een onenigheid aan. Een persoon zou een daarbij met een mes hebben gedreigd. Nadat de politie het verhaal had gehoord kon de politie, een 22-jarige man uit Goor aanhouden. Hij wordt verdacht met het mes gedreigd te hebben. (09-045383)

Man aangehouden na negeren vordering en belediging agenten Hengelo
Een 43-jarige man uit Hengelo werd maandagmorgen 20 april omstreeks 01.00 uur aangehouden. De man gedroeg zich vervelend bij het af gezet gebied. Het gebied werd afgezet in verband met de grote brand die gaande was op de Willemstraat in Hengelo. Hem werd meerdere malen gevorderd niet binnen de afzetting te komen. De man kreeg een proces-verbaal voor het negeren van de vorderingen. De man bleef maar recalcitrant en vond het nodig de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau. (09-045476)

Controle op parkeerplaatsen A1 de Lutte De Lutte

Door onjuist parkeergedrag op parkeerplaatsen bij de grensovergang bij de Lutte ontstaan soms onveilige en ongewenste situaties. Dit, omdat het gedeelte van de parkeerplaats dat hier speciaal aangelegd is voor het zwaar begeleid transportverkeer bezet is door andere voertuigen.

Het zwaar begeleid transportverkeer dat hier verplicht moet stoppen, omdat de begeleiding hier wordt overgenomen, wordt hierdoor regelmatig gehinderd. Soms ontstaan er dan ook onveilige en niet gewenste situaties, omdat dit zwaar begeleid transport noodgedwongen op andere plekken moet parkeren. Hierdoor wordt het andere verkeer dat hier wil parkeren gehinderd, de toerit tot de parkeerplaatsen wordt geblokkeerd of de vluchtstrook wordt zelfs gebruikt als parkeerplaats.

De politie in Noordoost Twente start daarom per direct met controles op dergelijke parkeerexcessen op deze parkeerplaatsen grenzend aan de A1 bij de Lutte. Rijkswaterstaat heeft m.b.v. markering en bebording ervoor gezorgd dat het nog duidelijker is dat er op deze speciale plekken op de parkeerplaatsen alleen geparkeerd mag worden door het zwaar begeleid transport.

tel: 053-4555588


---- --