Uitnodiging voor de pers: presentatie databoek Kinderen in Tel

20 april 2009, Rotterdam - Op woensdag 22 april 2009 zal om 9.15 uur op het Stadhuis te Rotterdam het databoek Kinderen in Tel 2009 overhandigd worden aan de Rotterdamse Wethouder Leonard Geluk van Jeugd, Gezin en Onderwijs. U bent van harte welkom deze presentatie en het daaropvolgende debat bij te wonen.

Programma:
8.45 uur inloop
9.15 uur presentatie van het rapport aan wethouder Geluk 9.30 uur debat met onder meer vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, gemeentes Amsterdam, Vlieland, Reiderland, de MOgroep welzijn en maatschappelijke dienstverlening, en de Rotterdamse Jongerenraad.
11.00 uur einde

Locatie: Stadhuis Rotterdam, kamer SH 113, Coolsingel 40, Rotterdam*.

Kinderen in Tel maakt jaarlijks inzichtelijk hoe lokale overheden scoren bij het uitvoeren van kinderrechten. Dit gebeurt aan de hand van twaalf indicatoren, die zijn gerelateerd aan kinderrechten zoals opgenomen in het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind. Een samenvatting van de resultaten van 2009 zal eveneens op 22 april in het Dagblad Trouw en op www.kinderenintel.nl worden gepubliceerd.

In het Kinderen in Tel databoek van 2009 is een bijdrage van Wethouder Geluk te lezen, waarin hij uitlegt hoe Rotterdam in actie is gekomen om schoolverzuim en schooluitval tegen te gaan, in het debat zal de Rotterdamse aanpak met andere steden worden vergeleken.

Ik hoop van harte u op de 22ste april te mogen verwelkomen. Graag ontvang ik uw aanmelding per e-mail: info@kinderenintel.nl, of telefonisch 020-4203771.

Namens de samenwerkende organisaties Kinderen in Tel, Jan-Pieter Kleijburg, Directeur Defence for Children Nederland

Kinderen in Tel wordt gerealiseerd door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Unicef Nederland, Jantje Beton, Defence for Children International Nederland, Johanna Kinderfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het Verwey-Jonker Instituut in samenwerking met het Stichting Alexander, Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB), Landelijk Cliëntenforum Jeugdzorg, Platform Ruimte voor de Jeugd, NUSO, Collegio, Scouting Nederland.