Gemeente Eemnes

Persberichten

Uitspraak Raad van State inzake bestemmingsplan Dorpshart

De Raad van State besloot(woensdag 15 april) het besluit van het college van Gedeputeerde Staten op een aantal onderdelen te vernietigen. Daarmee wordt goedkeuring aan het bestemmingsplan Dorpshart onthouden.

Het bestemmingsplan Dorpshart zelf is niet vernietigd. De gemeente vindt echter met name de conclusie van de Raad van State dat alleen met een nieuw bestemmingsplan voor Torenzicht het aantal te realiseren vierkante meters winkels in het Dorpshart is te verantwoorden opmerkelijk.
De fout in een verkeersrapport waar de Raad van State aan refereert is helaas correct. Die fout is inmiddels hersteld en er kan worden aangetoond dat verkeer en geluid geen gevolgen voor de opzet van het Dorpshart hebben.

Korte termijn
Voor de gemeente Eemnes is het nu zaak om snel (binnen enkele maanden) een bestemmingsplan voor Torenzicht te maken en vast te stellen. Dit is mogelijk, omdat er al een voorontwerp ligt en in diverse andere documenten duidelijk is gemaakt dat Torenzicht herontwikkeld gaat worden voor woningbouw.

Op basis van het bovenstaande verwacht de gemeente dat Gedeputeerde Staten op korte termijn een nieuw besluit zullen kunnen nemen. Voor het dorpshart in Eemnes zal dit hooguit enkele maanden vertraging opleveren.

Toelichting
Projectontwikkelaar Leyten neemt de komende week contact op met de ondernemers en de vele kandidaten voor de appartementen in het Dorpshart om de uitspraak en de mogelijke gevolgen daarvan persoonlijk toe te lichten.

(Gepubliceerd 16-04-2009)