Gemeente Son en Breugel


Koninklijke onderscheiding voor de heer G.H.M. Kuijpers

Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

---

De heer G.H.M. Kuijpers heeft zich jarenlang op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de Son en Breugelse samenleving. Hij is ruim 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer Son en Breugel en is een persoon met grote inzet en met hart voor "de zaak".

De heer Kuijpers trad op 1 september 1983 toe tot het korps. Hij werd benoemd tot Aspirant Brandwacht. Per 1 januari 1986 werd hij bevorderd tot Brandwacht 2e Klasse.
Per 1 januari 1988 tot Brandwacht 1e Klasse en per 1 januari 1990 tot Hoofdbrandwacht.

Naast deze hoofdfunctie verrichtte hij diverse nevenfuncties binnen de brandweer.
Hij was de mentor voor nieuw aangestelde leden. Vanaf 2004 was hij kaderlid als afgevaardigde vanuit het korps. Daarnaast fungeerde hij binnen het korps lange tijd als een grote stimulator voor deelname aan de Regionale Brandweerwedstrijden en landelijke ABWC-brandweerwedstrijden. Ook was hij een belangrijk animator bij de vele activiteiten van de brandweervereniging

Hij was voor velen binnen het korps een voorbeeldfunctionaris vanwege zijn betrokkenheid en deskundigheid. Hij was bovendien de vaderfiguur en beschermengel van het korps en was aanspreekpunt wanneer het ging om personele perikelen.

Op 17 april a.s. neemt hij om leeftijdsredenen, afscheid van de brandweer.