Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 20 april 2009


* AANHOUDING VERDACHTE MISHANDELING
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een aanhouding verricht na een melding van mishandeling.
Zondagmiddag rond drie uur kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Rembrandtlaan. Daar zou een man mishandeld zijn en een flinke hoofdwond hebben opgelopen. Het geheel zou in de relationele sfeer zich hebben afgespeeld. De 33-jarige man is naar het Vlietlandziekenhuis overgebracht. Toen agenten terugkwamen bij de woning werd door omstanders een man aangewezen die verdacht werd van de mishandeling. De 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* BEKEURINGEN NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG MOTORBESTUURDERS

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft diverse bekeuringen uitgedeeld aan motorrijders die gevaarlijk/agressief rijgedrag hadden vertoond. Zondagmiddag rond twee uur kreeg de politie de melding dat in de omgeving van het Brielsemeer diverse motorrijders in de groenstrook aan het rijden waren. Ze reden over fietspaden en door plantsoenen. Een tweetal crossers is hiervoor bekeurd. Rond kwart over twee kreeg de politie wederom een melding dat er gecrost werd in de groenstrook vlakbij de Dintelweg en langs de Moezelweg. Na een korte achtervolging hebben agenten een zestal crossers gestopt en bekeurd voor hun gedrag.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BRANDSTICHTING POLITIEAUTO

ROTTERDAM-OOST / KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het in brand steken van een politieauto. Zondagochtend vroeg even na één uur constateerden politiemensen dat bij het politiebureau in Krimpen aan den IJssel een auto in brand stond. De brandweer is gealarmeerd en verrichtte het bluswerk. Een tweede auto, die ongeveer anderhalve meter van het voertuig stond, raakte ook beschadigd. Het politievoertuig brandde geheel uit. Direct na de brand is de politie een onderzoek gestart en hield kort daarop, even voor half twee, een verdachte aan in zijn woning in Krimpen aan den IJssel. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Daar is hij in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING NA MISHANDELING RET-MEDEWERKER

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een medewerker in het Openbaar Vervoer.
Op woensdag 15 april 2009 is op metrostation Parkweg een 19-jarige Rotterdammer aangehouden door agenten, omdat hij personeel van de RET met een mes bedreigd zou hebben. Eerst had deze man onenigheid gehad met een andere reiziger in het OV. Met deze man ontstond uiteindelijk voor het metrostation Parkweg een vechtpartij. Deze vechtpartij werd door tussenkomst van het RET personeel beëindigd. Iets later kwam één van de mannen het metrostation in, waarna er een woordenwisseling ontstond tussen deze man en het RET-personeel. Hierbij werd het personeel met een mes bedreigd. De man werd vervolgens op het perron aangehouden. Het mes werd niet meer aangetroffen. De verdachte zal op 21 april worden voorgeleid bij het Openbaar Ministerie.


* ALCOHOLCONTROLE OP DE ERASMUSBRUG
FEIJENOORD-RIDDERSTER - Het Verkeershandhavingsteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft zondagochtend vroeg tussen vier uur en acht uur een alcoholcontrole uitgevoerd op de Eramusbrug. Hierbij werden ongeveer 300 bestuurders van voertuigen gecontroleerd op alcoholgebruik. Tegen 22 bestuurders is proces verbaal opgemaakt. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd op basis van recidive en het meetresultaat. Na afloop van de controle werd gecontroleerd of alle verdachten zich hielden aan het aan hun opgelegde rijverbod. Dit bleek in alle gevallen.